Malutka kolekcja
|
Autor |
Wiadomość |
stqc
Moderator
Liczba postów: 3,745
Imię: Maciek
Pojazd: Romet Chart
|
Malutka kolekcja
Siemka, jako że wiele osób zakłada tematy ze swoją kolekcją, bo mają co pokazać to i ja pokaże co mam
NO więc zaczeło się od tego że dowiedziałem się żę w piwnicy lezy amplituner zrk at 9100 i do tego magnetofon, no więc zaintersowałem się nim, magnetofon został tam dalej, bo po co mi on Ale amplituner był uszkodzony i naprawię go jak będzie chwilka, jest to taki zestawik
Dodatkowo w piwny leżą dwie kolumny z tonislowskimi głośnikami, lecz nie wiem jaka firma :/ Moc MAX 120W nominalna 80W, do tego kolumny ALTON 70
(niedługo regeneracja to będą fotki)
iii to co mnie najbardziej zaciekawiło wieża firmy diora SSL 0421 i do tego gramofon FONICA. Wieża jest z napisami koloru złotego, i ciekawostką jest że jest tam odtwarzacz CD z laserem i technologią firmy PHILIPS
Zdjęcie podglądowe [img] http://img02.allegroimg.pl/photos/orygin...4694851252[/img]
Ale że ja lubię sobię życie utrudniać, tooo nie podobał mi się ten kolorek i kupiłem wzmacniacz i korektor z czerwono-białymi napisami i stoi on na biurku w pokoju, niestety odtwarzacz CD nie znalazłem taki jak chce i narazie stoi ten złoty. No więc tak to wygląda, do tego wleci jeszcze tuner, ale ma uszkodzoną głowicę UKF i robię mały przeszczep
Mam jeszcze kilka sprzętów, lecz nie w domu są to:
-Unitra PW 8010
-Unitra Trawiata ws 311
-Kolejny magnetofon do zrk at 9100 tylko na eksport firmy GOLDSTAR
-Wzmacznia jakiś na export Ws 441
No i to chyba koniec skromnej mojej kolekcji, non stop się powiększa, w następnym tygodniu podrzucę zdjęcia moich własnych sprzętów, a nie podglądowe Mam nadzieję że będzie się rozrastać ona
xyz
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-12-2014 15:11:28 przez Semmao.)
|
|
16-11-2014 14:48:04 |
|
|
Damian4570
Zaawansowany hardware'owiec
Liczba postów: 1,305
Imię: Damian
Pojazd: Romet Kadet
|
|
16-11-2014 15:02:07 |
|
|
stqc
Moderator
|
RE: Malutka kolecja
Udalo mi sie kupic kontak, potencjometry poleca do regeneracji calkowitej, dodatkowo udalo mi sie kupic tunery, jeden diory z uszkodzona glowica i stara skala na plexi, mialem kupic uniwersalna glowice i tyle, ale ta skala mi sie nie podobala, i kupilem tunber macwats, no i przestroilem i pieknie gra, nawet ma skale nowa, postaram sie dac pozniej fotki
xyz
|
|
19-11-2014 21:18:10 |
|
|
stqc
Moderator
|
RE: Malutka kolecja
Efekt nudów i delikatnie zbędnej gotówki
https://www.youtube.com/watch?v=iJNam8SZ...e=youtu.be
Grzeje do około 350*C około 15sekund, ponad 400* udało mi się osiągnąć, czyli cyną bezołowiową mogę normalnie lutować obudowa z ATXa, jeszcze nie wykończona, dopiero później wszystko wykończę. Zasilacz impulsowy, leciutki, nie to co trafko sieciowe Jak ktoś chętny to mogę podpowiedzieć co i jak. Jedynym elementem który się tu grzeje to grzałka
Ahaaa, dioda niebieska sygnalizuje zasilanie, czerwona jak nie świeci to grzałka nie grzeje, jak świeci to analogicznie, czyli grzeje, migająca oznacz kontrolowanie temperatury
xyz
|
|
20-12-2014 19:46:23 |
|
1 osoba postawiła piwo stqc za ten post:1 osoba postawiła piwo stqc za ten post.
Damian4570 (12-21-2014)
|
Damian4570
Zaawansowany hardware'owiec
Liczba postów: 1,305
Imię: Damian
Pojazd: Romet Kadet
|
|
21-12-2014 01:22:27 |
|
|