Charper składa charta czyli po trupach do celu
|
Autor |
Wiadomość |
charper
detyfusan
Liczba postów: 2,027
Imię: Wojtek
Pojazd: Romet Chart
|
RE: Charper składa charta czyli po trupach do celu
Cóż, chart skończył sezon, a to dlatego że odkręcił mi się impulsator i to ładne kilkadziesiąt kilometrów od domu. Co prawda usterka została usunięta następnego dnia i zrobiłem nim jeszcze z 80 km ale aktualnie stoi w garażu, wyjąłem i naładowałem akumulator a reszta czeka aż się tym zajmę. Wyregulowałem biegi (albo tylko tak mi się wydaje), wymieniłem olej w amortyzatorach, wymontowałem prądnicę, przykryłem go pokrowcem i na razie zastepuje go WSK.
Niestety opóźnia mi się sprawa szlifu cylindra ale mróz ścisnął i to za mocno, także nie podocieramy Jednak przygotowania trwają, mam już akumulator 12V 4Ah, przerywacz elektroniczny od malucha, od nowa pracuję nad prądnicą. Mam nadzieję że teraz nie będzie powtórek. Jutro pierwsze pomiary.
Myslę jeszcze nad innymi rzeczami, mianowicie jak już wcześniej pisałem chcę mieć hamulec tarczowy ale nie chcę zmieniać fabrycznych klamek, czyli trzeba od klamki puścić linkę i zrobić jakieś cięgno współpracujące z pompą hamulcową. Jak myślicie, zmieści mi się to pod bak? http://allegro.pl/pompa-hamulcowa-tyl-qu...73147.html
Jaki regulator napięcia polecacie?
|
|
30-11-2014 20:53:50 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|