Znaleziska złomowe
|
Autor |
Wiadomość |
gregorian2008
Technik
Liczba postów: 967
Imię: Grzegorz
Pojazd: Romet Pony
|
|
09-10-2014 21:05:57 |
|
|
pit
Nowy
Liczba postów: 55
Imię: Piotr
Pojazd: Inny
|
|
10-10-2014 11:25:04 |
|
2 użytkowników postawiło piwo pit za ten post:2 użytkowników postawiło piwo pit za ten post.
wnusiu94 (10-10-2014), xsaman (10-10-2014)
|
wnusiu94
Moderator Działu Rowerowego
Liczba postów: 3,184
Imię: Adam
Pojazd: Romet 50-T-1
|
RE: Znaleziska złomowe
Dzień wolny od pracy znowu postanowiłem wykorzystać na wyprawę na złomowiska. Pojechałem na jedno, drugie, trzecie - jedyne co tam leżało to szwaby i górale. Wpadłem jak burza na czwarty, zobaczyłem ramę z Wigry i już wiedziałem że to będzie dobry dzień.
Wigry 3 z 1980 roku. W mojej skromnej opinii najrzadszy rocznik "trójki", przynajmniej we Wrocławiu.
"Panie, tam w kontenerze leży jeszcze drugi!"
Wrak powyżej był kiedyś Flamingiem z 1976 roku, spod farby olejnej przebijają naklejki Jubilat 2. Wziąłem go dla pięknego tylnego odblasku, błotnika i sygnowanej korby. Kiedyś chciałbym go porządnie wyremontować, troszkę poprzerabiać i założyć przerzutki. No, zobaczymy co z tego wyjdzie. Rama jest zdrowa, nigdzie nie była uderzona.
Podczas wchodzenia do kontenera pod nogami mignął mi znajomy kształt - support na 2 kliny w świetnym stanie! Szukałem takiego od kilku miesięcy, prędzej trafiłem kompletnego i sprawnego Polo-Luxa niż ten kawałek wałka ...
I jeszcze takie duperele wygrzebałem. Ciekawostka - widoczny mostek kierownicy jest fabrycznie nowy!
Wszystko odratowałem od przetopu dosłownie w ostatniej chwili, szczególnie Flaminga którego za kilka minut już nie dałoby się odkopać. Wigry czekało w kolejce do wrzucenia do kontenera, na szczęście się nie doczekało.
Legenda nie umiera nigdy. | Różowy Składak - Zapraszam!
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-10-2014 15:46:44 przez wnusiu94.)
|
|
10-10-2014 15:45:27 |
|
|
xsaman
rowerowiec
Liczba postów: 1,165
Imię: Krzysztof
Pojazd: Inny
|
Odp: Znaleziska złomowe
Kupilem 3 siodelka wszystkie na sell i rame universal zrobie z niej luxa dalem razem 25zl
Rame pokaze jutro w wątku nasze rowery. To kupilem na 1 a na drugim kupilem hulajnoge romet za 10 zl tez pokaze w wątku.
Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2
KUPIE SIODEŁKA TYPU BANAN
Romet motocross
|
|
14-10-2014 23:56:58 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości
|
|