Hercules GT 50
|
Autor |
Wiadomość |
Kanilox
Moplikowiec
Liczba postów: 3,490
Imię: Kamil
Pojazd: Romet Chart
|
Hercules GT 50
Dzisiaj skuszony aluminiowym felgami do charta pojechałem zobaczyć pewnego Herculesa, po długich rozmowach udało się dogadać co do ceny i zaraz potem był w moim bagażniku.
Motorower Hercules GT 50, niemiecka mofa, 25km/h max, 1kw mocy, jedno osobowy, niestety oryginalny silnik padł i poprzedni właściciel wpadł na przegienialny pomysł i wsadził silnik z Rometa 2b.
W pierwszym planie było rozebranie w mak, zostawienie tego co przydatne, przede wszystkim kół a reszta na złom no ale spodobał mi się ten motorower, jest niesamowicie wysokiej jakości, widać że nie oszczędzano przy jego produkcji, np wszystko jest ocynkowane, felgi malowane proszkowo, opony Metzeler, błotniki nierdzewne, zamek w baku, ładny licznik i inne drobiazgi które składają się na motorower który dbałością o szczegóły przewyższa wszystkie konstrukcje bloku wschodniego.
Więc plan jest taki żeby wsadzić jakiś sensowny silnik i uruchomić to, niestety nie mam sprawnych silników luzem ale ogólnie najbardziej skłaniam się ku silnika jawy 223.
Komentować
|
|
21-09-2014 01:58:20 |
|
|
Kanilox
Moplikowiec
Liczba postów: 3,490
Imię: Kamil
Pojazd: Romet Chart
|