Jak przekonać tatę?
|
Autor |
Wiadomość |
Damian4570
Zaawansowany hardware'owiec
Liczba postów: 1,305
Imię: Damian
Pojazd: Romet Kadet
|
|
11-07-2014 23:49:44 |
|
2 użytkowników postawiło piwo Damian4570 za ten post:2 użytkowników postawiło piwo Damian4570 za ten post.
Bartek (07-11-2014), stqc (07-23-2014)
|
Pompuś
Unregistered
|
RE: Jak przekonać tatę?
Głupi jesteś i tyle. Pewnie sam zaoferowałeś kibla i teraz się żalisz. Co wy pierdzielicie ? 14 lat i sie zabije ? Połowa tego forum to 6-ta klasa i jakoś jeżdżą... Tata nie chce ci kupić to wyprowadź się z domu. Jprdl, problemy macie wielkie... widocznie to jeszcze nie jest ten czas. Poza tym jak nie masz kasy to zarób, a nie liczysz na to, że zawsze ktoś ci coś da.
|
|
23-07-2014 17:14:58 |
|
1 osoba postawiła piwo Pompuś za ten post:1 osoba postawiła piwo Pompuś za ten post.
Taśma (07-23-2014)
|
kamillo23
Uczeń
Liczba postów: 156
Imię: Kamil
Pojazd: Romet Chart
|
RE: Jak przekonać tatę?
(23-07-2014 21:02:37)krzysiu1505 napisał(a): (23-07-2014 20:28:36)kamillo23 napisał(a): powiem ci tak biegówka dla kogoś kto nie miał nigdy jednośladu? zły pomysł szczegulnie jeśli się ma 14 lat . słuchaj ja mam 17 , 2 lata jeździłem sraczem UWAGA dziadka nigdy nie miałem swojej maszyny teraz kupiłem sobie charta uzbierałem i to sporo więcej niż 550zł . nie bałem się jeździć czy to polna droga czy miasto po kupnie charta (biegówki) jeżdzaąc po podwurku na początku czułem się nie pewnie . do biegówki trzeba wprawy a ty 14 lat zero doświadczenia . na twoim miejscu skoro ojciec oferuje ci kibla to bierz . a tak po za tematem jawka wygląda okropnie
Właśnie lepiej od razu uczyć się jeździć na piździku z manualną skrzynią biegów, dawniej nie było automatów a jakoś problemów nie było. Zauważ, że problemy z kierowcami motorowerów to zaczęły się dopiero po zalewie chińskich automatów, tanich i nie wymagających do jazdy żadnych umiejętności. Jeżdżąc od początku motorem z manualną skrzynią biegów od początku człowiek przyswaja sobie pewne nawyki. A tak poza tematem, to jawka nie ma wyglądać tylko jeździć.
po pierwsze nie wszystkie automaty to chinole
po drugie ,,od razu z manualną skrzynią biegów ,, nie wszystko na raz po trochu wyobraź sobie że jedziesz sobie ulicą a tu wyjeżdza 14 latek z przerażoną miną czemu tu dwójka nie chce się wrzucić
po trzecie tak ma jeździć ale na to coś co wygląda jakby bak miało zrobione z 10 l karnistra pomalowane to się patrzeć nie da
do autora tematu ogar czy simson fajniejszy nie mówiąc o charcie
może na to tata się namówi . chart to spoko maszyna może trochę słabszy od simsona ale komfort w jeździe fajnie wygląda . odrestałrowany (hmm jak to się pisze) chart nie wygląda na ~25lat Ja mam w miarę wizualnie charta zadbanego raz jakiś dziadek się mnie pytał ,, to znowu produkują polskie romety ,, jak zaprzeczyłem to był trochę zdziwiony
|
|
23-07-2014 21:29:53 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|