Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Romet Wagant '78 by wnusiu94
|
Autor |
Wiadomość |
wnusiu94
Moderator Działu Rowerowego
Liczba postów: 3,184
Imię: Adam
Pojazd: Romet 50-T-1
|
Romet Wagant '78 by wnusiu94
Jakiś czas temu w odpowiednim temacie pokazywałem Wam Waganta mojego nauczyciela.
Rower od razu wpadł mi w oko za sprawą rocznika - 1978, a co za tym idzie malowanego (a nie naklejanego) napisu. Minęło sporo czasu, na początku tygodnia sobie o nim przypomniałem, od słowa do słowa, następnie do czynów ...
... i jest.
Mój aparat już się chyba kończy, skąd taka, a nie inna jakość zdjęć. Słowo na niedzielę o rowerku - większość osprzętu oryginalna, czechosłowacka. Niekompletna przednia przerzutka (kiedy ostatnio widzieliście przednią przerzutkę w Wagancie? Nie mówię tu o Wagancie Sport), ogólny stan zapuszczenia i skorodowania. Czyli to, co lubię. W planach jest doprowadzenie rowerku do ładu, niekoniecznie na oryginalnych częściach i po prostu dalsze jego użytkowanie. Jak ruszę z pracami, pierwsi się o tym dowiecie.
No i kolejna ciekawostka - chyba znalazłem nowy ulubiony model Rometa. Wigier z mojej strony już raczej nie należy się spodziewać, no chyba że trafi się nie wiadomo co za nie wiadomo jak mało.
Jak się podoba?
Legenda nie umiera nigdy. | Różowy Składak - Zapraszam!
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-05-2014 22:36:00 przez wnusiu94.)
|
|
23-05-2014 22:34:16 |
|
|
misiql
Ten co się jąka
Liczba postów: 1,039
Imię: Michał
Pojazd: Inny Romet
|
|