Chart by Janusz94
|
Autor |
Wiadomość |
janusz94
Rezonator
![*](http://www.chlopcyrometowcy.pl/images/nowy.png)
Liczba postów: 65
Imię: Janusz
Pojazd: Inny
|
RE: Chart by Janusz94
Tak dźwignia hampla wyspawana z bednarki, myśle że nie będzie się wyginała, bo jest dość solidnie przemyślana i dobrze pospawana, a jeśli nie wytrzyma to żaden problem wzmocnić albo zrobić drugą ![Tongue Tongue](images/smilies/tongue.gif)
Bednarka ma 25mm szerokości i 5mm grubości więc nie takie znowu to cieńkie ![Wink Wink](images/smilies/wink.gif)
Mam już mały plan co do dokończenia przodu ale na razie nic nie zdradzam bo jeszcze sam nie wiem czy taka opcja mi samemu będzie się podobała po skończeniu.
A i takie małe pytanko mam, czy jakiś rowerowy prędkościomierz będzie w stanie nadążyć za przyspieszeniem motocykla i jednocześnie wskazać pomiar prędkości 3 cyfrowy? Czy może jednak od razu szukać jakiegoś cyfrowego licznika z motocykla?
|
|
15-06-2014 21:31:19 |
|
|
theogarowiec
rider ogar
![*](http://www.chlopcyrometowcy.pl/images/technik.png)
Liczba postów: 1,010
Imię: Szymon
Pojazd: Romet Pony
|
|
15-06-2014 21:36:27 |
|
|
janusz94
Rezonator
|
Większość klamorów silnika jest w tej chwili u znajomego kilkaset km odemnie w trakcie obróbki na maszynach.
Co do zegarów i wykończenie przodu to może w sobote pokarze jak ja to widze ![Tongue Tongue](images/smilies/tongue.gif) myśle że źle to nie będzie wyglądało.
Obrotomierz miałem kupować ale ceny kosmos i postanowiłem samodzielnie wykonać przy użyciu obudowy licznika z jakiejś starej skody czy czegoś takiego, bynajmniej tarcza ma 80mm średnicy więc malutki to on nie będzie.
Elektronike wziąłem od mazdy 323f, bardzo fajny obrotomierz, wyskalowałem i wykonałem wzór tarczy do 16k rpm ale obrotomierz granicznie wskaże nawet 20k(podczas testów generatorem na tylu końzył ![Tongue Tongue](images/smilies/tongue.gif) ) Tarcza zwykła prosta bez żadnych udziwnień czarne tło, biała skala. Musze podskoczyć do znajomego fotografa żeby mi ładnie druknął tarcze i od razu zalaminował żeby nie naciągało wilgoci i obrotomierz będe mógł poskładać ![Big Grin Big Grin](images/smilies/biggrin.gif)
Większość klamorów silnika jest w tej chwili u znajomego kilkaset km odemnie w trakcie obróbki na maszynach.
Co do zegarów i wykończenie przodu to może w sobote pokarze jak ja to widze ![Tongue Tongue](images/smilies/tongue.gif) myśle że źle to nie będzie wyglądało.
Obrotomierz miałem kupować ale ceny kosmos i postanowiłem samodzielnie wykonać przy użyciu obudowy licznika z jakiejś starej skody czy czegoś takiego, bynajmniej tarcza ma 80mm średnicy więc malutki to on nie będzie.
Elektronike wziąłem od mazdy 323f, bardzo fajny obrotomierz, wyskalowałem i wykonałem wzór tarczy do 16k rpm ale obrotomierz granicznie wskaże nawet 20k(podczas testów generatorem na tylu końzył ![Tongue Tongue](images/smilies/tongue.gif) ) Tarcza zwykła prosta bez żadnych udziwnień czarne tło, biała skala. Musze podskoczyć do znajomego fotografa żeby mi ładnie druknął tarcze i od razu zalaminował żeby nie naciągało wilgoci i obrotomierz będe mógł poskładać
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-06-2014 08:19:05 przez janusz94.)
|
|
16-06-2014 08:17:04 |
|
|
janusz94
Rezonator
|
Tak się pręzętuje przednia fela: bikepics.com/pictures/2676399/
Na więcej brakło mocy przerobowych dzisiaj, 12h w robocie to się już nic nie chce ![Tongue Tongue](images/smilies/tongue.gif)
Jacek jak nie zapomne i będe miał chwile czasu to zmierze ![Wink Wink](images/smilies/wink.gif) bo chodzi ci o rozstaw otworów mocujących? Czy o to ile miejsca zacisk potrzebuje między tarczą a szprychami?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-06-2014 22:49:18 przez janusz94.)
|
|
16-06-2014 22:46:02 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|