Romet Chart - Kokosek!
|
Autor |
Wiadomość |
kokosek
Минск 125
Liczba postów: 1,639
Imię: Eryk
Pojazd: Inny
|
RE: Romet Chart - Kokosek!
No i jesteśmy spowrotem ja i lewe powietrze..
Więc.. O godzinie 14 z groszem, byłem na garażu.
no to rozpocząłem demontowanie silnika.
Silnik na stole
Szpilka miała wyjechany gwint po całości.. Dlatego nie trzymała, podmieniłem szpilkę bo miałem na stanie, i ba trzyma, Dokręcone dość fajnie. Już myślałem że koniec roboty.
Następnie silnik ponownie zamontowany, no i poprawa była mała.
Zainteresowałem się głowicą bo była odkręcona, gdy silnik do mnie przyjechał (była założona ale nie dokręcona).
Rozebrałem okazało się że podkładki nie ma. no to szybko podkładkę skręcamy, przy okazji szpilki poprawiłem i z 5 razy jeszcze raz głowicę skręcałem bo śruby były wyrobione (znalazłem nowe i założyłem).
No i ten zabieg dał już o wiele większe efekty lecz wciąż nie jest to to co powinno być, oraz stracił moc.. gdzie przy lewym ją miał dobrą.
Czy tłumik-kolanko, będzie miało wpływ na odpalanie? oraz ogólną pracę silnika?(nie mówię o dzwięku oraz kawałku mocy bo o tym wiem).
Jeżeli możecie wymieńcie mi wszystkie rzeczy które mogą łapać lewe powietrze w tym silniku.
Moje Prace
Simson S51 - Kokosek
Wyprzedaż u Kokoska!
|
|
06-06-2014 20:29:36 |
|
|
kokosek
Минск 125
|
|
06-06-2014 20:54:03 |
|
|
kokosek
Минск 125
|
|
07-06-2014 10:41:05 |
|
|
kokosek
Минск 125
|
Dawno mnie nie było, ale wróciłem zyje itd. Przejdźmy do rzeczy.
Dziś kupiłem gwintowniki kosztowały mnie całe 20zł? za x3 M8.
+ jakiś chwytak to gwintowników za 8zł.. który rozje.. się w połowie roboty -_- (co się dziwić 8zł)
Wina wygląda na to że leżała od strony króćca faktycznie ponieważ na początku po zrobieniu już całej pracy jeszcze troszkę zachowywał się tak, Ale po wyregulowaniu gaźnika i ustawienia zapłonu (na moje oko). Chart zaczął palić z pierwszego, ma moc, i nie warczy tak z tymi obrotami.. Wiem że wciąż jest źle ustawiony zapłon (nie wiem czemu ostanio nie możemy dojść jak go ustawić tak jak kiedyś XD) bo charcik leci z 55max, Co prawda nie miałem prostej drogi aby sprawdzić.
Ogólnie mówiąc Chart już jest spowrotem w stanie takim jakim był praktycznie rzecz biorąc
Teraz news.. Jutro(pojutrze) ma przyjechać gostek i obejrzeć Charta, Wyceniony został na 1500zł (tak wiem ) Jeżeli cena będzie taka jak jest tu podana nie będzie się targował to chyba niestety pożegnam się z Chartem, Ale nie na zawsze . Tak więc zobaczymy co będzie.
(stoją jeszcze 2,5 Charta w garażu )
Moje Prace
Simson S51 - Kokosek
Wyprzedaż u Kokoska!
|
|
10-06-2014 22:09:30 |
|
|
kokosek
Минск 125
|
Cóż o tym całym kupcu wole się nie wypowiadać, ponieważ to jest historia nie warta opisania.. Po prostu człowiek nie poważny..
Co do Charta, no myślę że tak tym bardziej że i ten silnik trafi na stół.
Zdjęcie jest bardzo słabej jakości, no ale idzie się przyjrzeć.
Wymieniłem tylko simer i odzyskałem wiare że on może normalnie jeździć (chodzić jak tamten).
Rozbierzemy zobaczymy jakiegoś typowego remontu nie będę robił chyba że będzie konieczność ale bez żadnych przeróbek.
Jak bym tego skończył to się wezmę za poprzednika..
Spawanie komory itd przy okazji wpadł mi głupi pomyśl 70cm3 ale chyba z niego zrezygnuję.
Moje Prace
Simson S51 - Kokosek
Wyprzedaż u Kokoska!
|
|
16-06-2014 00:41:32 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|