Obszerna kolekcja Kuby - Romety, Jawki i inne różności
|
Autor |
Wiadomość |
motomaniak
Technik
Liczba postów: 1,022
Imię: Jakub
Pojazd: Inny
|
|
23-04-2014 22:13:24 |
|
|
KoRn
Uczeń
Liczba postów: 244
Imię: Kuba
|
RE: Obszerna kolekcja Kuby - Romety, Jawki i inne różności
29.03.2014 - wtedy sie zaczęło.
Postanowiłem zamienić maluchy miejscami, dlaczego? Chce czymś jeździć jak zdam prawko.
Na pierwszy ogień poszedł próg, poprzedni właściciel nie żałował pianki :E
Zabrałem się za wycinanie pasa przedniego, poszło gładko
Potem zaczęło się rzeźbienie podłogi, niejeden pewnie kupiłby nową ale nie ja
Podłoge pod progiem udało sie odratować, wewnętrzny próg nie kwalifikował sie do wymiany.
Poleciał na bok, troche spawania i czyszczenia
Zamiast kupować można zrobić samemu
Przyszła pora na drugą strone
Wewnątrz jest już gotowy, było pare dziurek w nadkolach, przegrodzie i jedna mała obok nadkola tylnego
Później nie zostało nic innego jak złożyć wszystko do kupy i zobaczyć czy pasuje
Teraz zostały jeszcze detale i lewy błotnik do zrobienia
Podłoga jest już wyspawana i zapodkładowana, zawieszenie jest po śrucie i podkładzie, co sie okazało po rozebraniu bębnów? Wszędzie są nowe cylinderki i okładziny Brak luzu na przekładni, nowe drążki - jednym słowem wymalować w kolor i poskładać
Malowanie budy przewidziane jest w ciągu dwóch tygodni, cały czas szukam reperaturki błotnika ale chyba wstawie z FL'a i wyprofiluje rant odpowiednio jak nie znajde. Wiązka do motorowni jest, wnętrze już prawie całe skompletowane, zdobyłem nowe amortyzatory na przód i tył za darmo, sprężyny będą cięte i resor klepany ale najsampierw będzie na serii stał, dopiero potem dobiore wysokość i na drugim resorze i sprężynach będę działał żebym w każdym momencie mógł powrócić do serii
to tyle na ten moment, teraz będą hejty :mrgreen:
|
|
05-05-2014 15:34:27 |
|
|
kamil97
Początkujący
Liczba postów: 1,709
Imię: Kamil
|
|
05-05-2014 19:10:39 |
|
|
gregorian2008
Technik
Liczba postów: 967
Imię: Grzegorz
Pojazd: Romet Pony
|
|
05-05-2014 19:34:03 |
|
|
KoRn
Uczeń
|
Kupiłem dzisiaj za 70zł całe wnętrze do eleganta prócz foteli przednich i wykładziny, prócz tego jeszcze dwie maski, lampy przód, tył, migacze, kolumne kierowniczą, podsufitkę, wyciszenia, komplet pasów, zbiornik paliwa z czujnikiem, wlew, komplet klamek z kluczykami, klamki drzwi, wszelkie zaślepki, spinki, lusterka, słoneczniki, plastiki, co tylko się dało + wyciąłem z budy tylny błotnik z kawałkiem nadkola, rułki od ograniczenia otwierania drzwi, uchwyt tylnej lampy - ogólnie jestem zadowolony, praktycznie wszystko już jest Powiedziałbym nawet, że wszystko ale dopiero wyjdzie przy składaniu czego brakuje
+ dorwałem jeszcze to, zgadnijcie za ile :mrgreen:
+ jeszcze to
Do sztywniaka jest wszystko prócz silnika i sakwy, niebieski ma dodatkowo jeszcze koła, reszta w takim stanie jak wyglada, do tego dostałem jeszcze zbiornik do sporta, kanape brązową do jawki, przeróżne manetki, koła, sprzęgło do WSK i wiele innych
PS. Pomarańczowy ma przód ze sztywniaka
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-05-2014 22:07:59 przez KoRn.)
|
|
06-05-2014 22:06:25 |
|
|
Seba PRL
Nowy
Liczba postów: 28
Imię: Sebastian
Pojazd: Romet Kadet
|
Stary podziwiam cię, wielki szacunek dla Ciebie Nie wiedziałem ,że jest jeszcze ktoś taki jak ja Ja również zbieram wszytskie Romety jakie wpadną mi pod rękę obecnie mam 15 sztuk. Tak z ciekawości zapytam ile masz lat ? I co na to twoi rodzice, bo moi nie są zbytnio zadowoleni ,że ciągle jak oni to mówią zwożę ,,złom'' na plac, chociaż robię to za własne pieniądze ,które zarobiłem w wakacje Życzę powodzenia w remontach tych wszystkich twoich sprzętów !
|
|
06-05-2014 23:41:30 |
|
2 użytkowników postawiło piwo Seba PRL za ten post:2 użytkowników postawiło piwo Seba PRL za ten post.
motomaniak (05-17-2014), Przemi998 (05-07-2014)
|
KoRn
Uczeń
|
(06-05-2014 23:41:30)Seba PRL napisał(a): Stary podziwiam cię, wielki szacunek dla Ciebie Nie wiedziałem ,że jest jeszcze ktoś taki jak ja Ja również zbieram wszytskie Romety jakie wpadną mi pod rękę obecnie mam 15 sztuk. Tak z ciekawości zapytam ile masz lat ? I co na to twoi rodzice, bo moi nie są zbytnio zadowoleni ,że ciągle jak oni to mówią zwożę ,,złom'' na plac, chociaż robię to za własne pieniądze ,które zarobiłem w wakacje Życzę powodzenia w remontach tych wszystkich twoich sprzętów !
18 skończyłem.
Z ojcem jesteśmy tacy zakręceni i razem działamy, matka już dawno miała powyrzucać wszystko, jak to matka.
|
|
07-05-2014 10:19:34 |
|
|
KoRn
Uczeń
|