OC Simsona
|
Autor |
Wiadomość |
skalpel155
SzpachelMen

Liczba postów: 300
Imię: Mateusz
Pojazd: Inny
|
RE: OC Simsona
(04-05-2014 21:59:00)Tomek21 napisał(a): mi się wydaje ze nie płacisz żadnych odsetek tylko normalnie jak oc na rok to płacisz za rok a nie poprzednie lata : ) kogo to interesuje mogłeś nie jeździć to i nie płacić 
Skąd Ty się urwałeś?!  nie wprowadzaj w błąd bo nieźle kogoś możesz usadzić. Zastanów się i przejrzyj kilka razy zanim napiszesz..
(04-05-2014 23:30:11)SimeR napisał(a): Semmao ,co ty gadasz ?? kara taka by była jakbym nie placil z 10 lat i dopiero chcial nadrobic.A tak ogolnie to to ostatnie mi sie skonczylo na poczatku Maja (ok 10 ) to ogolnie mam 1 zaległy,czyli jakbym miec te odsetki to zaplacilbym za 2013r 100 zl bo 50/na rok oglnie plus te niby odsetki i zdąze w terminie do tego ok.10 Maja żeby normalnie ubezpieczyc na 2014r.Dobrze mowie ?? 
Takie kary są już od kilku dni
Za nie opłacenie Oc na motorower i inne tego typu pojazdy
Do 3 dni 110zł
Do 14 dni 280zł
Powyżej 14 dni 560zł
I są to już nowe stawki (podwyżka 2014)
PS: Ratunkiem jest spisanie z kimś umowy, i ubezpieczenie go w ten sam dzien przez "kupca", nie wiem jak to się ma na zasadzie gdybyś go fikcyjnie "sprzedał" I "kupił".
TZN: Spisujesz umowe z ojcem Matką wujkiem czy listonoszem z datą wczesniejszą o np 3 miesiące (Ty jako sprzedający), i spisujesz drugą z nimi (Ty jako kupujący) Z terminem dzisiejszym, i postępujesz tak jakbyś kupił pojazd bez oc, czyli w dniu zawarcia umowy idziesz wykupić ubezpieczenie na siebie i go rejestrujesz.<-to tylko taka teoria, nie wiem jak się ma w praktyce. Dla bezpieczenstwa lepiej spisz z kimś bliskim umowe i niech on to zrobi i jeździj na jego danych.
Próbowałeś wysłać do mnie wiadomość? Pisz teraz. miałem pełną skrzynkę
|
|
05-05-2014 11:00:15 |
|
|
skalpel155
SzpachelMen

Liczba postów: 300
Imię: Mateusz
Pojazd: Inny
|
RE: OC Simsona
(05-05-2014 15:59:33)SimeR napisał(a): OC na pewno zapłacisz za te dwa lata, a jeśli będą jakieś odsetki, to nie sądzę, by były duże. Słyszałem, że 5 zł/rok, nie jestem pewien. Hubinho napisal
Nie no sądze ze nie dadzą mi tyle po z tego co piszesz to by mi wyszlo z kilka tysięcy.Ja pierd*le obyś nie miał racji bo bede zbierał z 2 lata
Jasne. Słuchaj kogoś kto "nie jest pewien"...
Tu sobie poczytaj. żeby nie było że jestem gołosłowny. Co robisz to Twoja decyzja. Zadałeś pytanie, masz odpowiedź. Ostrzegłem, sumienie mam czyste
http://rankomat.pl/aktualnosci/kary-ufg-...cze-wyzsze
PS:
(04-05-2014 22:13:07)Hubinho napisał(a): OC na pewno zapłacisz za te dwa lata, a jeśli będą jakieś odsetki, to nie sądzę, by były duże. Słyszałem, że 5 zł/rok, nie jestem pewien.
Pogrubione słowa dają 100% pewności nie? (sarkazm)
Próbowałeś wysłać do mnie wiadomość? Pisz teraz. miałem pełną skrzynkę
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-05-2014 16:12:51 przez skalpel155.)
|
|
05-05-2014 16:09:05 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|