Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
[Pony] sprzęgła się nie da zacisnąć :(
|
Autor |
Wiadomość |
Boszu
Bo na gumie, latać umie!
![*](http://www.chlopcyrometowcy.pl/images/technik.png)
Liczba postów: 604
Imię: Jacek
Pojazd: Inny
|
RE: sprzęgła się nie da zacisnąć :(
Ja raz spotkałem się z bardzo dziwnym przypadkiem! Też było podobnie... Tylko że klamka chodziła lekko... Ale po wciśnięci silnik momentalnie słabł że nie dało się wystartować na 1-wszym biegu na prostej! Wiem że próbowałem czego tylko! Nawet kosz sprzęgłowy wiem że wymieniałem, ale i tak problem nie ustąpił... I nie, nie była to wina dekielka z śrucikiem ani popychacza czy dekla... Wina leżała gdzieś indziej, i nie została rozwiązana. ![^^ ^^](images/cpun.gif) Silnik właściciel sprzedał, wraz z Motorynką w której ten przypadek był. Teza?? Jedyne co przyszło nam do głowy, to że po wciśnięciu sprzęgła, przesuwało w jakiś sposób wał, i przez to hamowało silnik! Inaczej tego wytłumaczyć się nie dało. bo i podkładka pod koszem była, tryb ten taki duży nie obcierał o kosz, ani po zmianie kosza to nie ustąpiło.
Ale w tym przypadku nie masz się co martwić, sądzę, że zapewne źle zostało wszystko złożone! ![^^ ^^](images/cpun.gif) I najprędzej, gdy wciskasz dźwignię to ci zapewne nie wypsrzęgla?? Po za tym, że hamuje silnik oczywiście... W skrócie, rozbierz wszystko, przyglądnij się... Gdzieś na pewno zauważysz błąd. ![Wink Wink](images/smilies/wink.gif) Ja już nie pamiętam jak dokładnie to sprzęgło jest tam zbudowane, tzn. wiem. Ale nie wiem jak źle mogłeś to złożyć. ![Tongue Tongue](images/smilies/tongue.gif) Ale zapewne nie założyłeś któregoś zabezpieczenia, lub założyłeś coś odwrotnie...
|
|
18-12-2013 09:00:00 |
|
|
Pompuś
Unregistered
|
Może popychacz jakoś krzywo wszedł?
|
|
18-12-2013 12:28:58 |
|
|
adrian@99
Nowy
![*](http://www.chlopcyrometowcy.pl/images/nowy.png)
Liczba postów: 91
Imię: adrian
Pojazd: Romet Pony
|
|
|
05-04-2014 21:44:58 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|