Ogar 200 60/5/2/2m
|
Autor |
Wiadomość |
olo09
olo98
Liczba postów: 227
Imię: Denis
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: Ogar 200 60/5/2/2m
Spoko, wbijaj
A tak na poważnie to ogar złożony, było kilka kłopotów typu przeszkadzająca osłona filtra, której musiałem się pozbyć.
Łączenie króćca zrobione z węża lecz nie miałem odpowiedniego i prowizorka(zaraz opisze dalej).
Ogólnie to gazior za blisko ramy wyszedł bo rama jawki i ogara się różni tą gumę ledwo się dało trochę wcisnąć, ale na testy mogło być.
Wszystko git, iskra jest paliwo jest, ale...
nie odpala, kiedy dałem pod świece beny trochę to za pierwszym strzałem złapał, a tak to pchałem i nic.
Wydaje mi się, że to wina tego łączenia gaziora z króćcem, jutro jadę do sklepu po odpowiedni rozmiar.
No i jeszcze przytnę trochę ten króciec bo jak na razie tylko trochę dopasowałem "o tak", a jutro zmniejszę kąt nachylenia bo jest olbrzymi
Fotek nie mam żadnych bo ciemno było i nie było czasu i ogólnie nie chciało mi się, jutro coś może zrobię.
No i jutro mam nadzieje, że to będzie elegancko pyrkało
Set:
-60/5/2/2M (równe 60cc nie 55 czy 58 )
-DELLoRTo 17.5
-Spawak
-CDI
|
|
26-03-2014 21:54:15 |
|
|
olo09
olo98
Liczba postów: 227
Imię: Denis
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: Ogar 200 60/5/2/2m
Problem chyba rozwiązany, znowu ta jedna mała cholerna śrubka!
Gdy ją wykręciłem i fater zatkał palcem otwór moto chodziło jak malina.
Niestety nie wiem jak tato to rozwiązał bo jechałem do kina
Ale chyba po prostu dobrze uszczelnił śrubkę i wkręcił ją na odwrót.
Tak tak nie mam regulacji... ale tylko tak gaźnik ciągnie paliwo, rozebrany był ze 3 razy i wszystko czyściutkie i wql i tylko wyciągnięcie tej śrubki i zatkanie otworu podziałało i moto ciągnie paliwo.
Chodzi równiutko, aha ten patent z śrubką od jikova się nie spisał, omal nie wjechałem w dom przy pierwszym odpalaniu przez nią bo przepustnica była do połowy otwarta bo linka jest za krótka na nią.
Jutro jak odpali w co mocno wierzę to po drodze do szkoły pokarze wam jak to wygląda i jak chodzi.
Set:
-60/5/2/2M (równe 60cc nie 55 czy 58 )
-DELLoRTo 17.5
-Spawak
-CDI
|
|
28-03-2014 01:16:19 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości
|