Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Tramwajarz i jego ZZR
|
Autor |
Wiadomość |
ned
Nowy
Liczba postów: 5
Imię: PIOTR
Pojazd: Inny
|
RE: Tramwajarz i jego ZZR
Jest to UNIWERSAL ZZR takie cus podobnee do huragana maratona itd.Jaka wysokosc ma mostek,bez miseczek.To napewno ci odpowiem czy to maraton.
Mam i mam tego maratona i zastanawiam sie nad wypiaskowniem ramy i zarazem pozbycie sie klimatu.Postawie go na ostre kolo,bo moim czolgiem ktm troper ciezko sie poruszac po Krakowie a mam piekne alejki pod ostre kolo jakies 35 km w jedna strone.
Acha paru gosci chcialo odemnie kupic tego maratona ale 500zl wydawalo mi sie malo a moze i w sam raz.Lecz jak postawie rower prawie 60 letni na dobrych torowych felach to bedzie jazda.Martwi mnie tylko rozstaw tylnego widelca,jest troche maly na obecne standardy 120,moge naciagnac do 130 maxx.Boje sie jednak przekoszenia kola podczas dynamicznej jazdy,po nacagneciu tylu.Co ty na to.
(14-03-2014 15:33:48)tramwajarz napisał(a): A więc i ja coś muszę i tu pokazać,a więc jest to chyba zzr maraton(tak mi się zdaje )bo na jaguara nie wygląda,lecz ma tez naklejkę universal,ramę kupiłem na złomie,koła kompletne oddzielnie,reszta części jest lub jest do dokupienia,na tył montuje favoritke,na przód ląduje kiera z waganta ,chce dać białe linki,i nie malować bo zostały tu fajne epokowe naklejki z prl,powoli do celu dłubie sobie ta kolarkę
Rower ZZR
aaaaajeszcze jedno na dzisiaj czy jest ktos na tym forum co zna sie na zzr chodzi mi o rowery lub jest zainteresowany wymiana doswiadczen.Pozdo.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-05-2014 15:58:05 przez ned.)
|
|
05-05-2014 15:33:15 |
|
|
wnusiu94
Moderator Działu Rowerowego
Liczba postów: 3,184
Imię: Adam
Pojazd: Romet 50-T-1
|
(05-05-2014 15:33:15)ned napisał(a): Jest to UNIWERSAL ZZR takie cus podobnee do huragana maratona itd.Jaka wysokosc ma mostek,bez miseczek.
Universal to osobna marka rowerów Romet przeznaczonych na eksport. Universalem mógł być zarówno Wigry, jak i Maraton.
(05-05-2014 15:33:15)ned napisał(a): Mam i mam tego maratona i zastanawiam sie nad wypiaskowniem ramy i zarazem pozbycie sie klimatu.Postawie go na ostre kolo,bo moim czolgiem ktm troper ciezko sie poruszac po Krakowie a mam piekne alejki pod ostre kolo jakies 35 km w jedna strone.
Nie po ten rower przetrwał tyle lat w oryginalnym lakierze, żebyś Ty teraz przerabiał go na żałosne ostre koło. Zostaw go w świętym spokoju. Kup sobie jakiegoś szwaba i jego sobie przerabiaj nawet na parostatek.
(05-05-2014 15:33:15)ned napisał(a): Acha paru gosci chcialo odemnie kupic tego maratona ale 500zl wydawalo mi sie malo
To Ci się źle wydawało.
(05-05-2014 15:33:15)ned napisał(a): aaaaajeszcze jedno na dzisiaj czy jest ktos na tym forum co zna sie na zzr chodzi mi o rowery lub jest zainteresowany wymiana doswiadczen.Pozdo.
Pogadaj z naszym forumowym kolegą Zweitakterem.
Przyłóż się do estetyki swoich postów, ciężko się to czyta.
Legenda nie umiera nigdy. | Różowy Składak - Zapraszam!
|
|
05-05-2014 16:25:22 |
|
|
tramwajarz
Król Śmieciarek xd
Liczba postów: 2,174
Imię: Daniel
Pojazd: Romet 50-T-1
|