Romet Chart - Kokosek!
|
Autor |
Wiadomość |
kokosek
Минск 125
Liczba postów: 1,639
Imię: Eryk
Pojazd: Inny
|
RE: Romet Chart - Kokosek!
Dziś kupiłem Amortyzol.. do Lag..
Ogólnie mówiąc opis z dzisiejszego dnia (zdjęcia może jutro bo brak aparatu).
Rozkręciłem charta3. całego w części, obecnie stoi w tylnik kole, armotyzatorach i stopkach - Rama nie w najgorszym stanie..
Zdjęta cała kierownica z manetkami, Lagi i wszystko inne z przodu..
Jak się okazało w środku była woda.. (lagi) Jedna laga czeka na zalanie oleju, druga laga chyba pójdzie do spawania ponieważ nie wiem do końca co się stało. ale jeden element(spręzyna) nie trzyma się prętu* tak więc nasza laga jest nie bezpieczna.. Ponad 3h w garażu.
Chart mój zwykły.. Tak wiem teraz mnie pociśniecie, jak wiecie kupiłem ostanio Sprej czarny.. Zamalowałem dziś pewien obszar na ramie (mały!) na spróbowanie jak by to wyglądało.. Zrobiłem to tylko z tego powodu iż ta rama będzie na kolejny sezon malowana.. Miejsce z rdzy wyczysciłem i pomalowałem efekt? mi się podoba. Wyszło oczywiście nierówność lakieru ale robiłem to pierwszy raz i w sumie to źle przygotowałem nawierzchnie..
Druga informacja to taka że Chart poraz pierwszy mnie dziś zawiódł Linka od gazu jakies 2km od garażu się urwała (całe szczęście że nie dalej na polach).
Jutro? Naprawa Dachu na działce, a następnie przekładanie ciąg dalszy.. + naprawa kolejnej pary lag
Moje Prace
Simson S51 - Kokosek
Wyprzedaż u Kokoska!
|
|
14-03-2014 23:35:08 |
|
|
kokosek
Минск 125
|
|
19-03-2014 22:23:42 |
|
|
kokosek
Минск 125
|
Tak więc mam cztery pary lag już rozebrane.. czekają na dokładne umycie a jedne na spawanie.. niedługo będę miał trochę części na sprzedaż.. obecnie myślę jak wyjąc stopki z ramy bo już pierd.. dostaje (stopki musze przełożyć do innego).
Przy okazji zrobiłem Charta mojego.. Wymieniłem mu olej w skrzyni widać że dużo go tam nie było i był zjechany..
+ Wymieniłem linkę.. Od Simsona Enduro s51? coś takiego na lince piszę. i Pojawił się problem... Ponieważ gdy bardzo szybko przekręcę manetkę lapie zwieche (buuuuuu) i dopiero wbija się na full obroty.. Wcześniej tego nie było i myślę co to może być :/
Zdjęć niestety nie mam z prać chociaż "Warsztat" powoli zaczyna wyglądać, nadzieja jest dobra może będzie prąd
Cóż Powoli ale do przodu.. I chyba odkryłem co jest z moim tłumikiem czemu ma takiego bassa
Moje Prace
Simson S51 - Kokosek
Wyprzedaż u Kokoska!
|
|
20-03-2014 21:52:30 |
|
|
kw112
Chart passione mea, et vita mea
Liczba postów: 2,014
Imię: Michał
Pojazd: Romet Chart
|
Po raz kolejny zacytuję siebie:
(27-01-2014 23:21:21)kw112 napisał(a): Jest jeden taki myk na ustawienie kosy.
Wbijasz dwójkę. Widzisz to kółko na krzywce, a na nim są takie bolce. Kosę(śrubą mimośrodową) ustawiasz aby kły na kosie były symetrycznie do tych kołków. Naciskasz lekko dźwignię zmiany biegów (ale nie zmieniasz biegu), i ją puszczasz, Jak kosa wróci na swoje poprzednie położenie i jej kły nie będą zahaczać o kołki znaczy, że jest dobrze ustawiona.
Nie taki diabeł straszny
Prościej to już ciężko
20.08.2012, 20.38 patrzyłem na zegarek- zakup charta 210
Mój Romet Chart 210 nowa edycja!
nikt tak ci nie wytłumaczy jak schemat!
027 bogiem, 023 nałogiem, s38 podstawą, 019 zabawą
|
|
22-03-2014 00:04:50 |
|
1 osoba postawiła piwo kw112 za ten post:1 osoba postawiła piwo kw112 za ten post.
kokosek (03-22-2014)
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości
|
|