Papier Romet Komar + Rama
|
Autor |
Wiadomość |
Boszu
Bo na gumie, latać umie!
Liczba postów: 604
Imię: Jacek
Pojazd: Inny
|
Papier Romet Komar + Rama
Trzy pytania:
1. Wycena samego papieru "Romet Komar" z kompletem umów, bezwypadkowy z ubezpieczeniem do Kwietnia 2014r i zieloną tablicą rejestracyjną.
2. Wycena niekompletnej ramy Romet Komar 3.
Posiadam:
Szkielet, wahacz, bagażnik, lagi, siedzenie (brak pokrowca i gąbki), bdb schowki plastikowe, koła (jedno z oponą, brak osi i możliwe że brak łożysk i w tylnym brak dekla hamulca oraz w obydwu klocków hamulcowych), błotniki (tylny oryginalny nie od tej ramy), stopki centralne (chyba) i może jeszcze kilka elementów jak pęknięte lusterko oryginalne (kwadratowe szt.2).
Brak:
Prawdopodobnie baku (przynajmniej oryginalnego), kierownicy, lampy z licznikiem, silnika, linek, wydechu, kolanka, manetek.
Całość raczej do odmalowania (kolor żółto-pomarańczowy), myślę że brak oznak korozji...
3. Wycena obydwóch rzeczy razem.
(Numer ramy niezgodny z numerem w papierze, możliwość przebicia numerów za dodatkową opłatą 40zł)
Ja sam, ramę wyceniam na 150zł + papier 100zł.
Razem myślę że za 200-250zł mógł bym sprzedać w zależności czy z przebiciem numerów.
Dobra wycena? Czy może za drogo?? Lub za tanio?? (mogę dodać zdjęcia)
China is POWER!!!
|
|
27-02-2014 05:58:46 |
|
|
Caro94
Nowy
Liczba postów: 100
Imię: Robert
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: Papier Romet Komar + Rama
(28-02-2014 21:08:48)Boszu napisał(a): Nie no, 50zł za ramę to za mało. Za same koła 50zł bym dostał. Szkielet 20-30zł, bagażnik 30zł, przednie lagi + błotnik ok. 30zł. Wahacz i tylny błotnik 10-15zł. Schowki 30zł. No i tam reszty elementów już nie liczę.
Czyli razem już ok. 140-150zł.
Wszystko oczywiście wedle cen Tablica.pl
Dla mnie i tak to wszystko jest absurdem! Bo cały Romet w bdb stanie nie powinien kosztować więcej jak 100zł. Bo cena 400-600zł to cena za którą już można okazyjnie kupić samochód... Czy dobrą CZ175, WSK. Podobnie cena simsonów... Dajesz 1600zł za bdb simsona. A za 1600zł kupujesz już sprawny samochód. Czy b.dobrą 600-tkę!
Bo Rometa bez papierów nie opłaca się sprzedawać w całości, jak za 100-200zł masz całego, to nikt tyle nie da za ramę z brakami.
Co do cen, rynek jest zepsuty przez handlarzy "łałytasów, zabydkóf" Jak przez ostatnie kilka lat skoczyły ceny to w głowie się nie mieści. Teraz za 500zł nie znajdziesz dobrej WSK-i szukam ponad rok i nic, same padła bez papierów do generalnego remontu.
(28-02-2014 21:12:48)maziak1970 napisał(a): ale pomyśl jeśli by każdy zabytki sprzedawał za psie pieniądze to czy one by do dzisiaj jeździły pomyśl czy ktoś dba o coś co go kosztuje przyszłowiową flaszkę czy o coś co go kosztuje krwawice ?
Tych zabytków jest jeszcze mnóstwo pochowanych w garażach i stodołach, kłopot jest z handlarzami którzy myślą że np. na starym Polonezie czy maluchu zrobią interes życia. Jeden debil krzyknie 5 tyś kilku powtórzy i dochodzi do tego że 5 tyś jest normalną ceną, a debile teraz krzyczą po 15-20tyś
|
|
01-03-2014 01:11:39 |
|
|
Boszu
Bo na gumie, latać umie!
|
RE: Papier Romet Komar + Rama
I popatrz, dobrej WSK za 500zł nie znajdziesz. A pamiętam jak z 5 lat temu, może jeszcze dawniej kumpel kupił za 0,7l WSK co prawda bez papieru, ale stan perfekt! I pamiętam czasy gdzie kumple kupowali Ogary czy Motorynki po 100-200zł. A ci z cięższym portfelem kupowali wtedy pierwsze Chińczyki po 2000-3000zł. Simsony były jedynie zawsze droższe, ale również bdb simsona można było kupić za 500zł, a do remontu za 300-400zl. Ogólnie, sprzedając dobrego Ogara 200 można było kupić Charta lub Simsona w stanie jeżdżącym. Teraz potrzeba by 2-3 ogarów 200 aby takiego Simsona kupić.
Co do Maluszków to również ceny poszły. I jedyny sposób żeby kupić coś dobrego, to tak jak tutaj opisywałem.
Jeździć po wsiach, pytać i wyłapywać tanie okazje za Flaszkę czy stówkę.
Tak jak mi udało się papier załatwić za pomoc przy naprawie Maluszka. Czy wymienić 5ml Liquidu do e-papierosa za oryginalny Czeski wał w bdb stanie. A za 10ml dwie perfekt stan połówki silnika.
China is POWER!!!
|
|
02-03-2014 02:58:32 |
|
|
Boszu
Bo na gumie, latać umie!
|