Dziwny traktor Władimirec t25 by motoryniarz123
|
Autor |
Wiadomość |
mikolaj.lukasik
Mechanik
Liczba postów: 1,181
Imię: mikolaj
Pojazd: Romet Komar
|
RE: Dziwny traktor Władimirec t25 by motoryniarz123
a szło by odkupić od ciebie żuka ? a i czy dałoby sie spisać umowe za życia twojego taty
Siedem cudów Gierka
1. nie było bezrobocia
2. mimo że nie było bezrobocia, nikt nic nie robił.
3. mimo że nikt nic nie robił, plan wykonywano w 150 procentach.
4. mimo że plan wykonywano w 150 procentach, nigdzie niczego nie było.
5. mimo że nigdzie niczego nie było, każdy wszystko miał.
6. mimo że każdy wszystko miał, wszyscy wszystko kradli.
7. mimo że wszyscy wszystko kradli, to co kradli, zawsze było.
Siedem cudów Tuska
1. jest bezrobocie.
2. mimo że jest bezrobocie, wszyscy pracują.
3. mimo że wszyscy pracują, plan nie jest wykonywany nawet w 10 procentach.
4. mimo że plan nie jest wykonywany nawet w 10 procentach, wszędzie wszystko jest.
5. mimo że wszędzie wszystko jest, nie wszyscy wszystko mają.
6. mimo że nie wszyscy wszystko mają, kradną głównie ci, co mają wszystko.
7. mimo że kradną głównie ci co mają wszystko, nie udaje się nikogo złapać i niczego odzyskać.
|
|
15-02-2014 22:50:39 |
|
|
Boszu
Bo na gumie, latać umie!
Liczba postów: 604
Imię: Jacek
Pojazd: Inny
|
(14-02-2014 23:53:24)motoryniarz123 napisał(a): moc pod maską spokojnie starcza na 3 skibowy pług, co oryginalny rusek nie dał by rady nawet na jedynce, dlatego też chce go zrobić bo mój drugi rusek to słabeusz
Oryginalny Rusek nie da rady z 3 skibowym pługiem?? To czemu mój Rusek jak był po remoncie (już z 10 lat temu jak mały brzdąc byłem) to tato woził mnie w nim i właśnie na 3 skiby leciał?? Co prawda, jak raz z tatą gadałem, gdy go rozpoławialiśmy żeby sprzęgło zrobić, to mówił że jak po remoncie był to dawał tylko rady. Ale teraz jeszcze, mimo iż silnik znów wymaga remontu to na 2 skiby daje jeszcze rady.
I dziwna przeróbka, bo benzyna w pole się nie nadaje... Przynajmniej nie przy takim silniku. Bo nie ważne jest ile ma KM, tylko ważny jest moment! Dla porównania, Maluch ma te ok. 30kucy, i jak robią z niego traktorki to nie nadają się do orania pola. Bo brakuje momentu i trzeba pałować po pedale gazu i sprzęgła.
I ogólnie przeróbka Ruska to lipa. Po raz pierwszy chyba, powiem że wolę oryginał niż taką przeróbkę!
A co do samego bytu takich pojazdów, to ja wolę mieć Ruska niż 60-tkę. Mimo iż Rusek 30-stce rady w ciężkich pracach nie daje. Ale... W Rusku jest za to mega wygoda! Nie wspominając o tym, jak jest dorobiona dodatkowa dźwignia biegów przód/luz/tył jak w moim. Nie wspomnę o dorabianym ogrzewaniu, czy dorobionej spirali do rozgrzewania oleju w zimie (mój tato jeździł nim z 4 lata wstecz, do pracy na odcinku 4 kilometrów w zimie)
I największą wadą Ruska to jedynie można zaliczyć wysoko położony "kranik". Jak jest poniżej 10l to zaczyna silnik przerywać. (co u mnie i tak jest już obniżony).
I muszę i Ja się kiedyś za mojego Ruksa też zabrać. Bo powoli lakier który był w 2000 roku nałożony zaczyna korodować, ogólnie w środku porządek trzeba zrobić i muszę pogadać z znajomym i zregenerować pompkę paliwa. Oraz kiedyś namówić tatę i zregenerować pompę podnośnika, wymienić węże i zrobić hamulce. Bo całkowity Brak prawego, a lewy już na wykończeniu.
Kiedyś może zrobię parę zdjęć i małą jego recenzję. Dodam tylko jeszcze, że motogodziny już 3 obieg lecą. I posiadam do niego przyczepkę z kołami od niedużego samolotu typy "Wilga" które mają już dobre 30 lat.
China is POWER!!!
|
|
16-02-2014 18:11:21 |
|
|
motoryniarz123
Chartkolot !
Liczba postów: 538
Imię: Adam
Pojazd: Romet Chart
|
(15-02-2014 22:50:39)mikolaj.lukasik napisał(a): a szło by odkupić od ciebie żuka ? a i czy dałoby sie spisać umowe za życia twojego taty
myślałem o tym ale jest jednak strach, po za tym wczoraj już rozebrałem skrzynie biegów i chłodnice.
(16-02-2014 18:11:21)Boszu napisał(a): Oryginalny Rusek nie da rady z 3 skibowym pługiem?? To czemu mój Rusek jak był po remoncie (już z 10 lat temu jak mały brzdąc byłem) to tato woził mnie w nim i właśnie na 3 skiby leciał??
Podejrzewam że był to pług 3 skibowy ale grudziądzki, czyli z mniejszymi lemieszami prawidłowo stosowany do podorywki ale niektórzy używają go do zwykłej orki, bo rusek na pewno nie da rady takiemu większemu pługowi np jak do 60-tki
(16-02-2014 18:11:21)Boszu napisał(a): I dziwna przeróbka, bo benzyna w pole się nie nadaje... Przynajmniej nie przy takim silniku. Bo nie ważne jest ile ma KM, tylko ważny jest moment! Dla porównania, Maluch ma te ok. 30kucy, i jak robią z niego traktorki to nie nadają się do orania pola. Bo brakuje momentu i trzeba pałować po pedale gazu i sprzęgła.
I ogólnie przeróbka Ruska to lipa. Po raz pierwszy chyba, powiem że wolę oryginał niż taką przeróbkę!
Zauważ też, że do samoróbki dają skrzynie z różnych pojazdów, a np Ruski ma oryginalną skrzynie przystosowaną do pola, więc nawet taki silnik z maluszka słabo ale zawsze jakoś dawał by rade w polu przy tej skrzyni
.
Romet Chart -"Kiedyś bił rekordy , teraz podbija serca"
|
|
17-02-2014 00:53:54 |
|
|
kamil97
Początkujący
Liczba postów: 1,709
Imię: Kamil
Pojazd: Inny