Pojeździło się trochę dzisiaj, tym razem dalej, aby nabrać zaufania do niego
Dzisiaj dopiero zauważyłem że "wajcha" od sprzęgła przesuwa się dalej niż ja to robiłem
I dzięki temu zapalił za pierwszym razem, zaraz zgasł i zapalił na drugim
Ktoś wie tylko dlaczego muszę go potrzymać na ssaniu i manetka do końca aby zaczął normalnie się wkręcać? Bez tego po przekęceniu manetki robi buuuuu... Świeca?
Przez pierwsze 18km bez problemu, po nich zaczęło mi hałasować w jakby się wydech odkręcił... Patrzę na nakrętkę, jest ok ale nadal pierdzi. Jadę, jadę i nagle wydech o ziemie, wypadł z kolanka. Próbowałem upchać go na siłę, ale to był sposób na 200m. Przepchałem go do pobliskiej wioski, tam poszedłem do miłego Pana który pożyczył mi klucz (dzięki wielkie!), pogadaliśmy przy okazji o starszych jednośladach, szukał jakieś Jawy lub MZ, no niestety nie pomogłem
Spytał mnie także (jak prawie każdy) czy simek na sprzedaż, ale powiedziałem nie, bo już zrezygnowałem ze sprzedaży. A to do reszty osób którzy nie chcieli pożyczyć klucza (a jestem pewny że go mieli, pytałem tylko na gospodarstwach), NIECH WAS SZLAG TRAFI!
Następne 67km bezawaryjnie.
Jakieś tam fotki:
Oj chciało by się pojeździć:
A więc pojeździłem
Znalazłem śnieg! Niech ginie!
Tutaj trasa na endomondo (trochę się pogubiłem na wioskach)
http://www.endomondo.com/workouts/300170526/8809841
Wczoraj mierzyłem Vmax, wyszło 74km/h. Myślę że na normalnej mieszance będzie lepiej.
Niestety jak to wiadomo, amale ciekną, muszę uszczelnić króciec, nie chce mi się tego rozwiercać :/ Muszę jeszcze uszczelnić pokrywę od strony sprzęgła, bo cieknie, ale to nie problem. Jak to zrobię silnik jest już gotowy w 100%, ino została reszta.
Rozpiska co kupić i zrobić:
-Wydech enduro (cały)
-Pokrywa schowka
-Zmienić kolor, ktoś wie jakie oznaczenie ma oryginalny, srebrny lakier?
-Błotnik przód plastikowy
-Renthal
-Obrotomierz
-Gumy na zegary
-Półka na zegary
-Opony
-Stopka boczna
-Zregenerować tylne amortyzatory, bo nie tłumią, tylko odbijają (pukają)
I to chyba jak na razie wystarczy mi do szczęścia, najbardziej chce już zmienić kolor, bo dzięki temu będę mógł kontynuować swój projekt