Ważne pytanie! Silnik 154FMH
|
Autor |
Wiadomość |
Rammbo
Uczeń
Liczba postów: 305
Imię: Konrad
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: Ważne pytanie! Silnik 154FMH
|
|
29-01-2014 19:00:39 |
|
|
nie_mientki
Pomocny użytkownik
Liczba postów: 6,375
Imię: Michał
Pojazd: Romet 50-T-1
|
|
31-01-2014 02:55:42 |
|
|
Boszu
Bo na gumie, latać umie!
Liczba postów: 604
Imię: Jacek
Pojazd: Inny
|
RE: Ważne pytanie! Silnik 154FMH
(31-01-2014 18:18:41)wojtekr35 napisał(a): Przecież to chodzić nie miało prawa xD
Też miałem tą samą reakcję już po ściągnięciu głowicy! Ale, pytałem na jakimś forum z 4T to mi odparli że mogę czasem tym przejechać jeszcze z tysiąc km. W końcu, to nie 2T gdzie są kanały.
(31-01-2014 02:55:42)nie_mientki napisał(a): Zawory bardziej zapyziałe niż w moim Uazie:
Czyli pewnie dobrze było by, gdybym je jakimś cudem wydarł, przeczyścił i założył nowe uszczelniacze które mam?! Bo na tym forum 4T dowiedziałem się że jest sposób na ich rozebranie, bez specjalnego sprzętu.
I z drugiej strony, nie wiem czy jest na razie sens... Bo myślę silnik złożyć na starych nawet uszczelkach + sylikon na razie. I po wpakowaniu silnika w ramę z kołami. Pojeździć nim i po sprawdzać czy skrzynia się do czegoś nadaje, czy sprzęgło jest ok. itd. Bo jeżeli ma mi się klinować po nagrzaniu skrzynia (tak mi pisał gość że może być gdy jest zużyta) lub sprzęgło ma być do wymiany. To ja silnik składam, sprzedaje i kupuję inny! (lub ten wymieniam na 72 lub 50ccm) Bo nie mam zamiaru wyłożyć z 150zł na remont tego. O ile nie więcej!
I dobra, mam teraz pytanie... A raczej, prosił bym o pomoc w poszukaniu odpowiedniego Baku. Dodam, że nie ma kosztować 100zł! No i ma wyglądać jak bak od choppera... I nie, nie od motorynki!! Od WSK też nie! Ani od MZ 150 tym bardziej!
Mile widziane fotki z google grafika. Lub z precyzowany model.
Odpowiedzi na pytanie o bak, pisać w temacie o budowie... Nie tutaj. Pomyliły mi się tematy.
China is POWER!!!
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-02-2014 11:09:22 przez Boszu.)
|
|
02-02-2014 10:44:03 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|