Romet Chart 210
|
Autor |
Wiadomość |
Motorowerzystka
Mekanik xD
Liczba postów: 2,110
Imię: Ania
Pojazd: Inny Romet
|
Romet Chart 210
Przedstawiam wam mojego Charta. Kupiłam go 2 lata temu, był nie na chodzie, bez lewej pokrywy schowka, podczas transportu wygięły się i złamały podnóżki kierowcy oraz połamała obudowa licznika Gdy już wszystko było sprawdzone i żadne sposoby na odpalenie nie zadziałały oddałam go do "mechanika", który trzymał go przez prawie pół roku i nic przy nim nie zrobił oprócz zmiany gaźnika na gm12f... Po pewnym czasie sąsiad zaproponował pomoc i zaprowadziłam Charta do niego. Po mniej więcej miesiącu miałam dość czekania i poszłam po niego. Gdy byłam na miejscu ujrzałam Charta jak stał w jakiś chaszczach i jakieś zielsko zdążyło opleść koła Zabrałam go stamtąd. W domu obejrzałam go dokładnie i zobaczyłam wał zespawany z magnetem... Żeby chociaż mnie o tym poinformował czy się na to zgadzam No cóż, na początek wzięłam się za czyszczenie gaźnika, wykręciłam go i chciałam zdjąć linkę, ale za nic nie mogłam wyciągnąć przepustnicy. Wyszła dopiero jak podważyłam śrubokrętem Na szczęście miałam drugą, złożyłam wszystko i spróbowałam odpalić. Ku mojemu wielkiemu zaskoczeniu w końcu odpalił Od razu pojechałam go wypróbować Nawet po łące nieźle dawał sobie radę. Na dzień dzisiejszy zimuje przykryty dywanikiem Mam w planach wycentrowanie tylnego koła, zamontowanie metalowych błotników, tylnego światła z WSKi, obudowy licznika z Mińska, stacyjki z UAZa, kierunkowskazów, nowych klamek, zamka pokrywy, korka baku na kluczyk, chlapaczy, naciągaczy tylnego koła, przełączników na kierownicy, nowej instalacji elektrycznej, obszycia siedzenia i pewnie coś tam jeszcze będzie.
Stare zdjęcie:
Tłumik już jest pomalowany na czarno, ma pospawane podnóżki i nową tylną oponę.
Filmik:
http://www.youtube.com/watch?v=xfr0GWIazVo
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-01-2014 19:33:36 przez Motorowerzystka.)
|
|
20-01-2014 19:28:04 |
|
|
kw112
Chart passione mea, et vita mea
Liczba postów: 2,014
Imię: Michał
Pojazd: Romet Chart
|
RE: Romet Chart 210
(20-01-2014 19:42:01)LukaszzT1 napisał(a): Ja bym nie zmieniał tych błotników,tylko zrobił go na oryginał,byłby ładniejszy ale zrobisz jak będziesz uważać
Wiesz co? Kiedyś krążyła plota, że są metalowe błotniki do charta. Sam je kiedyś widziałem na allegro, jednak cena była coś koło 200 naszych polskich.
20.08.2012, 20.38 patrzyłem na zegarek- zakup charta 210
Mój Romet Chart 210 nowa edycja!
nikt tak ci nie wytłumaczy jak schemat!
027 bogiem, 023 nałogiem, s38 podstawą, 019 zabawą
|
|
20-01-2014 19:49:14 |
|
|
MIREK.M2
Technik
Liczba postów: 896