Kolejny Romet chart by Motoryniarz123
|
Autor |
Wiadomość |
motoryniarz123
Chartkolot !
Liczba postów: 538
Imię: Adam
Pojazd: Romet Chart
|
RE: Kolejny Romet chart by Motoryniarz123
Dzisiaj z rana udałem się Do Befamy w celu zrobienia zwykłego szlifu, w informacji nie było tam szefa tylko ochroniarz po wytłumaczeniu mu że chce zrobić szlif to zadzwonił do pracownika aby przyszedł do nas, po przybyciu wyjaśniłem pracownikowi co i jak potrzebuje, i zapytałem o te honowanie, powiedział że nie mają takiego sprzętu ale mają jakiś lepszy do wygładzania powierzchni,
po 5 godzinach cylinder już czekał na mnie, o dziwo szlif wyszedł idealnie, powierzchnia jak pupcia niemowlaka, zapytałem ile za to się należy, a on na to " Daj 20 zł na flaszkę bo dzisiaj cały dzień mnie suszy "
Tak więc szlif za 20 zł to bardzo dobra sprawa
Tuleja z pierścieniem 40mm
Cylinder i głowica były strasznie zabrudzone smarami olejami itp postanowiłem wyczyścić dając wszystko do baniaka z wodą proszkiem i octem, wszystko wygotowałem w wrzątku z 5 min i zacząłem czyścić, wszytko fajnie schodziło
W charcie musiałem także wymienić linkę od sprzęgła bo stara się urwała, wstawiłem od wsk bo od zwykłego komara jest strasznie cienka, zamontowałem również kopniak od zwykłego komara, lepiej się kopie na dłuższym kopniaku.
I jeszcze zdj charta na terenie moich praktyk
.
Romet Chart -"Kiedyś bił rekordy , teraz podbija serca"
|
|
15-01-2014 00:28:13 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości
|
|