"Poszło PW"
|
Autor |
Wiadomość |
charper
detyfusan
Liczba postów: 2,027
Imię: Wojtek
Pojazd: Romet Chart
|
"Poszło PW"
Witam
czy nie uważacie, ze pilnujący porządku na forum powinni usuwać posty o treści "poszło PW", "wysłałem Ci pw" i podobne, bardzo często pojawiające się w dziale giełda? Moim zdaniem to zbędne posty, które nie dość że nic nie wnoszą (bo kto wysłał wiadomość, ten wie że wysłał, a kto był jej adresatem to wie, że ją dostał) to jeszcze bezsensownie "zakopują" pozostałe ogłoszenia a jak wiadomo każdy chce coś sprzedać i coś kupić, prawda?
Druga sprawa, i to już w zasadzie mój pomysł jak "zrobić dobrze" wszystkim zainteresowanym, a mianowicie:
Po dodaniu ogłoszenia temat byłby automatycznie zamykany. Jedynie jego właściciel miałby możliwość jego częściowej edycji, czyli zaznaczenia stosownej opcji czy przedmiot już został sprzedany, czy jeszcze jest aktualne. Dzięki temu moderator miałby wyłącznie za zadanie usuwać ogłoszenia, które nie zawiarają podstawowych danych jak cena, zdjęcie, opis i dane kontaktowe. Zniknąłby też problem podbijania ogłoszeń. Myślę, że to uniwersalnie dobry pomysł, bo jeśli ktoś naprawdę chce coś sprzedać, to postara się zamieścić ogłoszenie zgodnie z regulaminem. Kontakt ze sprzedawcą odbywałby się wyłącznie przez PW lub poza forum, nie byłoby zbędnych komentarzy, informowania wszystkich forumowiczów że kupujący wysyła właśnie sprzedającemu PW na co sprzedający mu odpisuje "odebrałem".
To tak z grubsza. Co o tym myślicie?
|
|
05-01-2014 17:30:37 |
|
1 osoba postawiła piwo charper za ten post:1 osoba postawiła piwo charper za ten post.
tochybaja__ (01-28-2014)
|
MIREK.M2
Technik
Liczba postów: 896
Imię: Mirek
Pojazd: Romet Pony
|
|
05-01-2014 17:36:01 |
|
10 użytkowników postawiło piwo MIREK.M2 za ten post:10 użytkowników postawiło piwo MIREK.M2 za ten post.
Amanssy (01-14-2014), belda1999@o2.pl (01-30-2014), Błażej (01-14-2014), LukaszzT1 (01-05-2014), Macklemor (01-14-2014), mlodyfso (01-05-2014), motoryniarz123 (01-15-2014), Taśma (01-14-2014), wnusiu94 (01-28-2014), Wojtek3362 (01-05-2014)
|
Darek1
Technik
Liczba postów: 638
Imię: Darek
Pojazd: Romet Ogar 200
|
|
05-01-2014 17:40:11 |
|
|
mikolaj.lukasik
Mechanik
Liczba postów: 1,181
Imię: mikolaj
Pojazd: Romet Komar
|
RE: "Poszło PW"
a co teraz jest żle jak dla mnie jeste dobrze i nic nie trzeba zmieniać
Siedem cudów Gierka
1. nie było bezrobocia
2. mimo że nie było bezrobocia, nikt nic nie robił.
3. mimo że nikt nic nie robił, plan wykonywano w 150 procentach.
4. mimo że plan wykonywano w 150 procentach, nigdzie niczego nie było.
5. mimo że nigdzie niczego nie było, każdy wszystko miał.
6. mimo że każdy wszystko miał, wszyscy wszystko kradli.
7. mimo że wszyscy wszystko kradli, to co kradli, zawsze było.
Siedem cudów Tuska
1. jest bezrobocie.
2. mimo że jest bezrobocie, wszyscy pracują.
3. mimo że wszyscy pracują, plan nie jest wykonywany nawet w 10 procentach.
4. mimo że plan nie jest wykonywany nawet w 10 procentach, wszędzie wszystko jest.
5. mimo że wszędzie wszystko jest, nie wszyscy wszystko mają.
6. mimo że nie wszyscy wszystko mają, kradną głównie ci, co mają wszystko.
7. mimo że kradną głównie ci co mają wszystko, nie udaje się nikogo złapać i niczego odzyskać.
|
|
05-01-2014 18:00:04 |
|
|
charper
detyfusan
Liczba postów: 2,027
Imię: Wojtek
Pojazd: Romet Chart
|
RE: "Poszło PW"
(14-01-2014 14:07:23)nie_mientki napisał(a): Póki co pierwszy punkt regulaminu giełdy mówi
"1) Ogłoszenia na forum chlopcyrometowcy.pl są bezpłatne"
Obawiam się, że w przypadku chęci wniesienia opłat pojawiłyby się głosy że administracja chce doić forumowiczów, że sobie na nich zarabia i wydaje wszystko na panienki i kebaby. Oczywiście takie głosy padałyby z ust ludzi którzy nigdy groszem forum nie wspomogli, ale tacy zawsze wiedzą najlepiej.
Wiem, że są tacy fetyszyści, którzy będą się nadzierali za sam fakt że płatna usługa jest. Ale jakoś na serwisach aukcyjnych ludzie nie mają problemu wydać kilka groszy za wystawienie ogłoszenia. Jednak tutaj byłoby inaczej: zwykłe ogłoszenie bezpłatne, a kto chce, żeby było przypięte i wyróżnione przez jakiś czas ten niech da tą złotówkę czy dwa na serwer. A nawet na panienki. Ludzie odwalają tu dobrą robotę, użerają się z dzieciarnią, sukcesywnie zwiekszają listę zbanowanych to im się należy.
|
|
14-01-2014 17:32:41 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|