kim chcielibyście zostać
|
Autor |
Wiadomość |
dlugiLBN
Lakiernik
![*](http://www.chlopcyrometowcy.pl/images/technik.png)
Liczba postów: 698
Imię: Daniel
Pojazd: Romet Ogar 200
|
|
29-10-2013 00:02:13 |
|
1 osoba postawiła piwo dlugiLBN za ten post:1 osoba postawiła piwo dlugiLBN za ten post.
Maniak zabytków (10-29-2013)
|
wojtekr35
TeRrOrYsTa
Liczba postów: 939
Imię: Wojtek
Pojazd: Inny
|
|
29-10-2013 00:03:46 |
|
|
Barto5050
Współczesny Romeciarz :F
Liczba postów: 1,146
Imię: Bartek
Pojazd: Romet Chart
|
RE: kim chcielibyście zostać
(28-10-2013 22:46:19)kondzio310 napisał(a): (28-10-2013 22:39:29)chart21050 napisał(a): Chciałem być kierowcą zawodowym, lecz to nie jest praca dla mnie, nie chce zostawiać rodziny na tyle czasu, mój tata jest kierowcą wiem co mówię ![Smile Smile](images/smilies/smile.gif)
To akurat róźnie, zależy jak kto ma prace ułożoną, i co woli, Tata mój jeździ po kraju no i na weekendy zawsze, czasami w piątek już wróci, no i jeszcze w tygodni cześto w domu, W rodzinie wuja ma też transport, Dania szwecja, norwegia, litwa, łotwa, estonia, i Rzadkością jest nie zjechanie na baze na weekend.
No a Wracając do tematu no to Ja chciał bym zostać kierowcą cieżarówki ,
Szczerze tak to nie wiedziałem że tyle osób by chciało jeździć zawodowo : , no to mam nadzieje że w przyszłości spotkamy się na szlaku ![Big Grin Big Grin](images/smilies/biggrin.gif)
hahaha ![Big Grin Big Grin](images/smilies/biggrin.gif) Za kilka lat będziemy prezentować swoje ciężarówki na forum ![Smile Smile](images/smilies/smile.gif) Jak jeszcze będzie istniało to forum xd
One mają Duszę, a nie plastiki
|
|
29-10-2013 00:11:50 |
|
|
Pompuś
Unregistered
|
A ja będę.....................................................................Blacharzem. xd
|
|
29-10-2013 00:18:03 |
|
|
wojtekr35
TeRrOrYsTa
Liczba postów: 939
Imię: Wojtek
|
|
29-10-2013 00:18:31 |
|
|
Wojtek3362
Mechanik
![*](http://www.chlopcyrometowcy.pl/images/mechanik.png)
Liczba postów: 1,901
Imię: Wojciech
Pojazd: Romet Chart
|
(28-10-2013 23:01:58)arasszymaras napisał(a): Chciałbym być mechanikiem, albo pracować u jakiegoś gospodarza i jeździć ciągnikiem, ewentualnie kombajnem (lato - żniwa, zima - odśnieżanie, a jesień i wiosna to siewy itp.).
Ale czy wy kiedyś "pracowaliście" w rolnictwie? Ja powiem tak, co wakacje pomagam mojemu tacie w tym bagnie, jeżdżę ciągnikiem, kombajnem i nie jest to wcale fajne jak od 10.00 do czasami 22.00 stoisz w pełnym słońcu przy temperaturze 30*C i modlisz się o jakąś chmurkę podczas żniw (te 3-6tys. się wyciąga podczas jednych żniw, ale to jest tylko niecały miesiąc). No chyba że mówimy o takich maszynach z klimatyzacją, radyjkiem i komputerami z GPS. Ale nie oszukujmy się, mówimy tutaj o kilku a nawet kilkunastu milionach złotych! Myślisz że łatwo dostać taką dotację?
(29-10-2013 00:11:50)Barto5050 napisał(a): (28-10-2013 22:46:19)kondzio310 napisał(a): (28-10-2013 22:39:29)chart21050 napisał(a): Chciałem być kierowcą zawodowym, lecz to nie jest praca dla mnie, nie chce zostawiać rodziny na tyle czasu, mój tata jest kierowcą wiem co mówię ![Smile Smile](images/smilies/smile.gif)
To akurat róźnie, zależy jak kto ma prace ułożoną, i co woli, Tata mój jeździ po kraju no i na weekendy zawsze, czasami w piątek już wróci, no i jeszcze w tygodni cześto w domu, W rodzinie wuja ma też transport, Dania szwecja, norwegia, litwa, łotwa, estonia, i Rzadkością jest nie zjechanie na baze na weekend.
Szczerze tak to nie wiedziałem że tyle osób by chciało jeździć zawodowo : , no to mam nadzieje że w przyszłości spotkamy się na szlaku ![Big Grin Big Grin](images/smilies/biggrin.gif)
hahaha Za kilka lat będziemy prezentować swoje ciężarówki na forum Jak jeszcze będzie istniało to forum xd
Ta ![:F :F](images/zab.gif) Ja od roku zbieram pieniądze na odpowiednie kategorie. A razem z prawem jazdy na samochód osobisty to kwota rzędu 14-16tys. złotych ![Wink Wink](images/smilies/wink.gif) Teraz mam w szkole szkolenia na frezarki, jak będzie papierek to po skończeniu szkoły może się pojedzie do szwabów i coś się zarobi
Moje pojazdy - Wojtek3362
Pozdrawiam
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-10-2013 00:29:55 przez Wojtek3362.)
|
|
29-10-2013 00:25:56 |
|
|
kondzio310
Kondziu
Liczba postów: 810
Imię: Konrad
|
(29-10-2013 00:25:56)Wojtek3362 napisał(a): (28-10-2013 23:01:58)arasszymaras napisał(a): Chciałbym być mechanikiem, albo pracować u jakiegoś gospodarza i jeździć ciągnikiem, ewentualnie kombajnem (lato - żniwa, zima - odśnieżanie, a jesień i wiosna to siewy itp.).
Ale czy wy kiedyś "pracowaliście" w rolnictwie? Ja powiem tak, co wakacje pomagam mojemu tacie w tym bagnie, jeżdżę ciągnikiem, kombajnem i nie jest to wcale fajne jak od 10.00 do czasami 22.00 stoisz w pełnym słońcu przy temperaturze 30*C i modlisz się o jakąś chmurkę podczas żniw (te 3-6tys. się wyciąga podczas jednych żniw, ale to jest tylko niecały miesiąc). No chyba że mówimy o takich maszynach z klimatyzacją, radyjkiem i komputerami z GPS. Ale nie oszukujmy się, mówimy tutaj o kilku a nawet kilkunastu milionach złotych! Myślisz że łatwo dostać taką dotację?
(29-10-2013 00:11:50)Barto5050 napisał(a): (28-10-2013 22:46:19)kondzio310 napisał(a): (28-10-2013 22:39:29)chart21050 napisał(a): Chciałem być kierowcą zawodowym, lecz to nie jest praca dla mnie, nie chce zostawiać rodziny na tyle czasu, mój tata jest kierowcą wiem co mówię ![Smile Smile](images/smilies/smile.gif)
hahaha Za kilka lat będziemy prezentować swoje ciężarówki na forum Jak jeszcze będzie istniało to forum xd
Ta Ja od roku zbieram pieniądze na odpowiednie kategorie. A razem z prawem jazdy na samochód osobisty to kwota rzędu 14-16tys. złotych Teraz mam w szkole szkolenia na frezarki, jak będzie papierek to po skończeniu szkoły może się pojedzie do szwabów i coś się zarobi ![Wink Wink](images/smilies/wink.gif)
No papierki tanie nie są, no ale jest sposób tylko trzeba czekać, bo w całym kraju są szkolenia, tylko trzeba być bezrobotnym chyba rok lub 2, no i masz c + kwalifikacje, psychotesty Brat robił więć sam zrobił tylko E, no i teraz jeździ,
Ha, Prezentować na forum będziemy, tylko jeszcze troche lat lat, zanim te cieżarówki będą, A może kiedyś sie na jakiś zlot wybierzemy ? Opole, w bydgoszczy nawet cośbyło ale to lipa chyba, a Z krakowem nie wiem jak teraz będzie.
|
|
29-10-2013 19:30:41 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|