Jak zarejestrować komara bez numeru rejestracyjnego?
|
Autor |
Wiadomość |
grzesiek.r
Diagnosta
Liczba postów: 156
Imię: Grzesiek
Pojazd: Romet Chart
|
RE: Jak zarejestrować komara bez numeru rejestracyjnego?
Nie wiem w czym masz problem, skoro nie znasz numerów
rejestracyjnych, to oznacza ze została zagubiona tablica rejestracyjna.
Wystarczy, że w umowie będzie taki zapis(ZAGUBIONO TABLICĘ REJESTRACYJNĄ), że dowód rejestracyjny wyblakł to już nie Twój problem, ważne że główna cecha identyfikacyjna czyli numer ramy jest czytelny.Idziesz do wydziału komunikacji składasz wniosek o rejestrację, ale ze wzgłedu, że nie masz tablicy rejestracyjnej, wydają Ci pozwolenie czasowe ( tablice próbne czerwone, to Cię nie ominie, bo diagnosta nie może dać pozytywnego wyniku jak nie ma tablicy rejestracyjnej).Jedziesz do takiego gościa jak ja czyli diagnosty na przegląd, płacisz za przegląd 51 zł. ważny na dwa lata, wracasz do wydziału i to jest tylko ich problem jak ustalą stare numery, które są Tobie zbędne w rejestracji.
Może zagmatwanie to napisałem, jednak sprawa jest prosta i możliwa do wykonania bez żadnych kombinacji i przekrętów.
|
|
10-09-2013 21:34:12 |
|
|
Semmao
Podszeptywacz
Liczba postów: 4,470
Imię: Tom
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: Jak zarejestrować komara bez numeru rejestracyjnego?
Motorower na 100% nie był wyrejestrowany?
Jeśli tak to nie widzę problemu, skoro widać dane właściciela z dowodu i jest z nim umowa, niech w WK sprawdzą sobie w kompie, albo niech ruszą dupę do archiwum do kogo należał motorower - dane się zgadzają, nie ma problemu z rejestracją. Tata idzie do WK celem tymczasowej rejestracji motoroweru (wydanie tablic, celem odbycia przeglądu - na przeglądzie musi być tablica). I jazda. Jak odmówią, prosić o wydanie decyzji odmownej na piśmie z uzasadnieniem i podstawą prawną oraz podpisem kierownika WK.
PS. Nie zapomnieć o obowiązku OC.
Quake96 - 18-06-2013 22:49 -Cóż chciałeś Rometa to musisz się liczyć z wydatkami
kamil97 - 22-10-2014 10:02 -Ano ,,Chciales rysia, musisz się liczyć z wydatkami"
jurek_j - 25-04-2016 19:28 -chciałeś rometa, musisz się liczyć z problemami
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-09-2013 20:03:53 przez Semmao.)
|
|
11-09-2013 20:00:33 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|