Policja mnie zatrzymała !
|
Autor |
Wiadomość |
Irek
-----
Liczba postów: 1,410
Imię: .
Pojazd: Inny
|
RE: Policja mnie zatrzymała !
(10-07-2013 09:48:41)Stachu.G napisał(a): (09-07-2013 20:00:55)Irek napisał(a): A jakby sie okazało że komarek był kiedyś kradziony ?
Po prostu szczęście i tyle, mogła być kupa kłopotu za uprawnienia, papiery, OC ... a poza tym dobra sprawa do przykładnego ukarania : młody dzieciak bez uprawnień na starym motorze bez papierów OC itd itd zaraz pytania a gdzie byli rodzice a kto pozwolił, a skąd przyszło na myśl że wolno tak jeździć - może tak samo robią rodzice / rodzeństwo / koledzy? Nawet w lokalnej prasie mogli by to opisać...
Co dziecko straszysz
Przecież dopiero sam piałeś że policjanci to normalne wiejskie chłopaczki którzy sami za młodego śmigali na kradzionych wsk i dobrze to rozumieją
Problem w tym że nie wszyscy (niektórzy to na prawde wredne typy czekające żeby kogoś udupić) i nie pisałem że kradzionych tylko bez papierów a jak papierów nie ma to fakt przeszłość pojazdu niepewna.
Ale jak napisałeś spotkałem takich co robili takie rzeczy w młodości i na pewno by puścili bez konsekwencji . Poznałem ich gdy sprzedawałem WSKi bez papierów , bo jeden kupił a drugi oglądał i otwarcie sie przyznali że w policji pracują i za małolata też tak jeździli.
Są też niestety tacy służbiści co wszystko muszą zrobić jak należy i kłopotu narobią, po prostu kwestia na kogo trafisz. Jak trafisz na takich co puścili to trzeba sie cieszyć że nic nie zrobili.
Ja akurat szczęśliwie nie miałem bliższego kontaktu z policją kiedy bez prawka i papierów jeździłem ale wiem że może być kłopot to lepiej młodego ostrzec, postraszyć co by sobie i rodzicom smrodu nie narobił.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-07-2013 10:31:35 przez Irek.)
|
|
10-07-2013 10:20:36 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|