Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Komar wypluwa zawleczki od sprzęgła.
|
Autor |
Wiadomość |
Adam7698
Komarek ;))
Liczba postów: 65
Imię: Adam
Pojazd: Romet Komar
|
Komar wypluwa zawleczki od sprzęgła.
Witam, od niedzieli mam problem z komarem i liczę na waszą pomoc. W niedziele około godziny 12 wyjechałem z domu Komarem 2350, pojeździłem trochę po swojej miejscowości, zrobiłem jakiś 1KM i nagle komar zaczął mi strasznie mulić, tak jakbym jechał na wciśniętym sprzęgle. Zgasiłem go i sprawdziłem czy dźwignia od sprzęgła pod silnikiem się nie zablokowała. Niestety to nie był ten problem, chciałem go odpalić i pojechać dalej, ale niestety już przy odpalaniu wiedziałem co w nim się stało. Kopniak zaczął się strasznie ślizgać, wróciłem do domu po odpaleniu na popych, odkręciłem pokrywę, i niestety moje przypuszczenia się sprawdziły. Wyleciały dwie zawleczki. Jako że niedziela jest dniem świętym zostawiłem komarka z odkręconą pokrywą. W poniedziałek od samego rana wróciłem do garażu z myślą o komarku, i zacząłem robić to sprzęgło, przy pracy zauważyłem, że koszyk jest poluzowany. Dokręciłem go, założyłem zawleczki (robione z gwoździ), nalałem oleju, przykręciłem pokrywę. I odpaliłem, pojeździłem trochę i po chwili wrócił ten sam problem co w niedziele, więc wróciłem do domu i wziąłem się do roboty zrobiłem to samo co rano, ale już nie dokręcając koszyka, bo był dokręcony, założyłem zawleczkę, nalałem oleju, przykręciłem pokrywę i pojechałem w krótką podróż. Krótką ponieważ problem się powtórzył. Komar znów wypluł zawleczkę. Piszę do was z nadzieją że powiecie mi czym to jest spowodowane. Z góry dzięki.
P.S Sorki że się tak rozpisałem.
|
|
24-06-2013 22:35:35 |
|
|
Romet drajwerV2
Pomocny użytkownik
Liczba postów: 242
Imię: michau
Pojazd: Romet Chart
|
RE: Komar wypluwa zawleczki od sprzęgła.
Ja jebie zawleczki z gwoździ i szprych...
Kup porządne takie jakie mają być koszt około 1zł i przestanie Ci je urywać
Wulgaryzm - na razie tylko upomnienie / MichalSR50
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-06-2013 23:38:05 przez MichalSR50.)
|
|
24-06-2013 22:53:41 |
|
|
koi7
Kupuje ramy
Liczba postów: 533
Imię: Łukasz
Pojazd: Inny
|
|
24-06-2013 23:05:04 |
|
1 osoba postawiła piwo koi7 za ten post:1 osoba postawiła piwo koi7 za ten post.
Adam7698 (06-25-2013)
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|