Junak... M10
|
Autor |
Wiadomość |
Mikołaj98
...nic...
Liczba postów: 664
Imię: Mikołaj
Pojazd: Romet 50-TS-1
|
Junak... M10
Witam.. prawdopodobnie niedługo zacznę składać największą (jak dla mnie) legendę polskiej motoryzacji. Junaka M10.
A więc tak....
Zbierałem na złomie części do komara. Gdy nagle mój kolega zauważył ogromny gaźnik. A że nie wiedzieliśmy od czego to więc nasze podejrzenia padały na sokoła , junaka i SHL. Mieliśmy racje.. był to gaźnik od Junaka pasujący także do M11. Nagle zdałem sobie sprawę że u nas na złomie jest dużo części do JUNAKA. Znalazłem do niego m.in. klakson, gaźnik, przednią lampę i przy okazji także iskrownik od SHL.
A dalsza część jest taka...
Na złomie spotkałem słynnego artystę który robi swoje wystawy w Warszawie (tak przynajmniej słyszałem) . Miły , sympatyczny i dobry jest z niego człowiek
Podczas rozmowy z nim okazało się że przez jego ręce przechodził m.in. Harley, Junak parę innych dużych motocyklów i amerykański wojskowy JEEP. Chyba zaimponowałem mu tym że mam własną pasje i dzięki niej nie pije ani pale. Mężczyzna podarował mi książkę a bardziej szczegółowo..
Instrukcje obsługi i eksploatacji motocykla JUNAK M10. Książka została wydana w 1963 roku. Zapytałem się go czy ma jakieś części do JUNAKA.
On pow że tak. Pow też że raczej da radę je dostać .... po prostu wymieniłem mu co potrzebuje .. (nie chciałem być zbyt nachalny) czyli ramę, błotniki , boczki mocowanie lampy , licznik , tylne amory i parę innych rzeczy. Możliwe że dostanę też części silnikowe. Niestety nie dałem rady mu się odwdzięczyć Oto zdjęcia ....
http://imgur.com/a/89h9D
POZDRAWIAM!
Im szybciej jadę tym bliżej jestem nieba...
Rammstein fan...
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-06-2013 23:07:30 przez Mikołaj98.)
|
|
05-06-2013 23:06:59 |
|
|
emil200
Każdy ziom zbiera złom :D
Liczba postów: 173
Imię: Emil
Pojazd: Romet Ogar 200
|
|
05-06-2013 23:53:26 |
|
1 osoba postawiła piwo emil200 za ten post:1 osoba postawiła piwo emil200 za ten post.
Mikołaj98 (06-06-2013)
|
wisla98
Majsterkowicz
Liczba postów: 344
Imię: Kamil
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: Junak... M10
jak na pewno nie od wsk ? w WSK 175 był właśnie taki pegaz. Wiem bo mam wsk właśnie z takim gaźnikiem
Kupie ramę z Papierami do ogara 200.
3. Nawet mimo tego, że nikt nie pracował,plan był zawsze wykonany w ponad 100%.
4. Nawet mimo tego, że plan był wykonywany w ponad 100%,niczego nie można było kupić.
5. Nawet mimo tego, że nie można było niczego kupić,wszyscy mieli wszystko.
6. Nawet mimo tego, że wszyscy mieli wszystko,wszyscy kradli.
7. Nawet mimo tego, że wszyscy kradli,ostatecznie niczego nigdy nie brakowało.
|
|
06-06-2013 17:56:44 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości
|
|