Ocena wątku:
- 1 głosów - 1 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Identyfikacja roweru
|
Autor |
Wiadomość |
Żak1962
Nowy
Liczba postów: 56
Imię: Patryk
Pojazd: Inny
|
Identyfikacja roweru
Jeśli komuś pomogłem wciśnij"POMÓGŁ"
|
|
25-05-2013 13:00:19 |
|
|
lukaszek1905
Nowy
Liczba postów: 22
Imię: Lukas
|
|
25-05-2013 15:51:03 |
|
|
buyactivation
Król szosy
Liczba postów: 188
Imię: Szymon
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: Identyfikacja roweru
(25-05-2013 20:05:19)lukaszek1905 napisał(a): Sołtys, ja właśnie nie mam tego spawu na rurce pod siodłem z rurkami tylnymi! czyli prawdopodobnie 69 rok produkcji? i prawdopodobnie Jagna ale nie w 100%? chcę go odrestaurować zedrzeć farbę do metalu, nałozyć podkład, kolor, i bezbarwny. może ktoś podpowie dokładniej jak to zrobić? nie wiem co zrobić z zaśniedziałą kierownica, oraz korbą z której schodzi chrom, a błotniki aluminiowe co z nimi? wypolerować? felgi chyba były malowane, schodzi tez z nich farba i pełno rdzy, i w ogóle są jakieś bardzo szerokie, nie wiem czy kiedyś takie był felgi czy szeroka oponę założyć?
Rok produkcji 1969 - czyli ZZR. Jeżeli nie będziesz oszczędzać to najlepiej dać ramę i felgi do piaskowania, ale możesz też zmatowić wszystko, a w miejscach, gdzie farba się podnosi, zedrzyj ją do zera. W miejscach gdzie są jakieś rdzawki, oczyść wiertarką z szczotką drucianą/papierem ściernym. Ubytki wyszpachluj. Odtłuść całość. Połóż 2 warstwy podkładu. 2-3 cienkie warstwy podkładu. Bezbarwny. Zaśniedziałą kierownicę i wszystkie chromy posmaruj grubo płynem do czyszczenia CIF (ja używam GIGUŚa z biedronki - 3,20 zł :]) i wiertarką z końcówką ze szczotką drucianą. Umyj ciepłą wodą, suche wypoleruj pastą np. TEMPO. Jeżeli ubytki chromy są duże możesz wymienić elementy, Nowe korby i zębatka to na allegro koszt około 35 zł z przesyłką. Błotniki wypoleruj. Powodzenia w renowacji
!!! WIELKA WYPRZEDAZ !!!
http://olx.pl/oferty/uzytkownik/EYsw/
Numer 662-296-143
|
|
25-05-2013 21:44:03 |
|
|
lukaszek1905
Nowy
|
podziękował
ogólnie zamierzam szczotką drucianą do wiertarki zedrzeć cały lakier do zera, a potem oddam do lakiernika lub sam pomaluję, al;e prędzej do lakiernika znajomego,
jaką farbę z jakiej firmy polecacie? jeśli samemu to spray się nada?
no korba i zębatka mocno odpryskuje chrom.
a co z felgami? są zardzewiałe i pomalowane na czarno widać, chcę je tez zedrzeć i pomalować, tez zdzierać szczotkami drucianymi?
pozdro dzięki za info
|
|
25-05-2013 21:50:48 |
|
|
lukaszek1905
Nowy
|
podziękował, ale jak sam wiesz są gusta i guściki, tak że kolor wybiorę jednak sam
czy felgi malować tez od środka?
spróbuje drapać samymi szczotkami najpierw jeśli nie bd schodzić kupie coś do usuwania lakieru (chemicznie)
bezbarwny to oczywiste
thx
a jeszcze co do błotników wypolerować, ale moge taką nasadką na rzepy do wiertarki?
jeszcze co do polewania tej kierownicy tym płynem CIF, czy ten chrom z kierownicy mi nie odejdzie jak tymi szczotkami do wiertarki to zrobię? mam taki zestaw szczotek http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9G...9rjxCAObSw
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-05-2013 00:55:09 przez lukaszek1905.)
|
|
26-05-2013 00:49:45 |
|
|
lukaszek1905
Nowy
|
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-05-2013 14:43:05 przez lukaszek1905.)
|
|
26-05-2013 14:11:16 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|