Mój pierwszy Ogar 200
|
Autor |
Wiadomość |
Quake96
Zielono mi :D
Liczba postów: 2,750
Imię: Piotr
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: Mój pierwszy Ogar 200
Tak świeca zazwyczaj u mnie wyglądała. Ale ostatnio zaczęło go zalewać. Poza tym LUXa lałem w takich proporcjach już kilka razy i jakoś wcześniej nie było tego problemu, więc to nie może być wina za dużych proporcji.
Cytat:Według mnie Lux to nie olej do paliwa, w sytuacji kryzysowej może być
No ja go właśnie w kryzysowych sytuacjach używam. Ledwie na benzyne uzbierałem, a skąd jeszcze na Mixol teraz wezmę. A że mam pod ręką LUXa to dałem jego.
Cytat:to wyreguluj gaźnik
Czyli co wg. Ciebie oznacza regulacja? Bo obroty mam ustawione... Iglica jak zawsze na drugim rowku od góry (od nowości gaźnika tak mam ustawione) i tyle.
Cytat: i tak mam wrażenie że dostaje za dużo paliwa, jeśli piszesz że świeca nie jest idealnie wypalona
Nie tyle nie wypalona, co po prostu ją zalewa jak go zgaszę.
No i skoro to nie simmer na sprzęgle puszcza olej, to jak wyjaśnić te okropne kopcenie? Przypomnę, że wcześniej już zalewałem LUX10 do benzyny (i to w proporcji 1:20) i tak nie kopcił.
- Patrz pan, ale ciśnie tą jawką, no wariat!
- Ale panie, to dopiero drugi bieg się kończy...
"Skończyło się jak Bruce Lee, czy misja w kosmodromach
Nie nagra tego Grundig czy Unitra Diora...."
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-05-2013 00:12:10 przez Quake96.)
|
|
20-05-2013 00:10:56 |
|
|
Quake96
Zielono mi :D
Liczba postów: 2,750
Imię: Piotr
Pojazd: Romet Ogar 200
|
(21-05-2013 19:12:05)Riczard napisał(a): Ale jakim cudem? Ramę dorwałeś? Odwiedziłeś dziadka? Konkrety.
Hehe nie, dziadka nie dorwałem. Te papiery raczej pójdą "na zmarnowanie" Będę kupował nowe dokumenty (z ramą lub bez)
(21-05-2013 20:38:25)kondzio310 napisał(a): Regulacja gaźnika, mieędzy innymi poziom paliwa w komorze pływakowej .
Będzie albo nowy silnik w db/bdb stanie albo robiona generalka tego.
Iiii... Być może będzie od nowa malowany, ale tym razem całkiem rozebrany i pełny szlif Ale to jeszcze zobaczymy Na razie w pierwszej kolejności jest silnik, potem dokumenty i ew. malowanie.
Cała tajemnica tkwi w tym, że już od poniedziałku zacznę otrzymywać dochody, po 40zł na czysto... dziennie Jak nie trudno się domyśleć, wszystko pójdzie na Ogara
- Patrz pan, ale ciśnie tą jawką, no wariat!
- Ale panie, to dopiero drugi bieg się kończy...
"Skończyło się jak Bruce Lee, czy misja w kosmodromach
Nie nagra tego Grundig czy Unitra Diora...."
|
|
21-05-2013 20:58:30 |
|
|
Taśma
Pro
Liczba postów: 3,952
Imię: Mikołaj
Pojazd: Inny
|
Cytat:Bo życie jest za krótkie, aby czekać na iskrę i dwa obroty wału.
|
|
21-05-2013 23:38:07 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|