| 

Ocena wątku: 

0 głosów - 0 średnio12345 

| 
					Pomoc z chartem!
				 |  
			| Autor | Wiadomość |  

| Mikołaj98   ...nic...

Liczba postów: 664
 Imię: Mikołaj
 Pojazd: Romet 50-TS-1

| 
			| Pomoc z chartem! 

UWAGA! 
Jak pewnie wszyscy wiedzą, to zmagam się z moim chartem. 
Dziś próbowaliśmy z kolegami z forum i chart daje oznaki życia. 
Czasami coś zrobi (jak to się fachowo nazywa) buchhhh (strzeli) , w silniku. 
Jest iskra, silnik przepala, zdjeliśmy kolanko, chart ma dopływ paliwa, ale z silnika (miejsce mocowania kolanka) często wylatuje paliwo (znaczy strzela nim) jak się z kolegami schyliłem to czuć było benzyne a nie jakby coś się przepalało. Jestem już blisko bo chart pociągnoł kawałek za sobą mojego kolege. + Silnik się kręci ale ma za mało mocy aby wprawić tłok w ciągły ruch.  Proszę o pomoc!   Im szybciej jadę tym bliżej jestem nieba...

Rammstein fan...
 |  |  
	| 17-05-2013 23:30:14 |  |  

| ![[+]](images/Corporate/collapse_collapsed.gif)  
 |  

| stqc   Moderator

Liczba postów: 3,748
 Imię: Maciek
 Pojazd: Romet Chart

| 
			| RE: Pomoc z chartem! 

śrubą mimośrodu  
jest to taka mała śruba nacięta pod śrubokręt - z nakrętką i tym czymś ustawiasz biegi    
o demontażu i ponownym zmontowaniu silnika należy dokonać regulacji skrzyni biegów. Regulacja ta sprowadza się do prawidłowego ustawienia ramienia kosy biegów w stosunku do kołków na zabieraku krzywki. Regulację przeprowadza się śruba mimośrodową za pomocą wkrętaka płaskiego po uprzednim poluzowaniu nakrętki kontrującej śrubę pokręcając w lewo lub w prawo. Czynności te dokonuje się na 2 biegu. Regulacja polega na tym, aby kły na kosie z obu stron ustawione były symetrycznie w stosunku do kołków na zabieraku krzywki. Prawidłowe ustawienie kosy jest wtedy jeżeli po uchyleniu kosy do góry a następnie opuszczeniu do położenia wyjściowego, końce kłów (pazurów) kosy nie zaczepiały o kołki zabieraka krzywki.

skopiowane z innych źródeł    
Sory za prawa autorskie   xyz

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-05-2013 14:32:00 przez stqc.)
 |  |  
	| 18-05-2013 14:28:17 |  |  

| ![[+]](images/Corporate/collapse_collapsed.gif) 1 osoba postawiła piwo stqc za ten post:1 osoba postawiła piwo stqc za ten post. Mikołaj98 (06-07-2013)
 |  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:     1 gości

| 

|