Artur
Zachmurzony

Liczba postów: 2,356
Imię: Artur
Pojazd: Inny
|
RE: Projekt
Cytat:jakby każdy z nas miał z 5 tysięcy to by nie jeździł rometem tylko zapewnie jakąś yamahą lub innym sprzętem
Jakbym nie wydał tego na starocie, to te 5 tysięcy bym miał. I Yamahy bym nie wybrał.
Cytat:Prawdziwi, mądrzy ludzie czyli tzw. wielcy fani motoryzacji pojawiają się dopiero w wieku 50 lat, kiedy to jeżdzą starymi junakami itd. bo wiedzą co dobre.
Nie wiedziałem, że muszę mieć 50 lat, aby jeździć Junakiem czy też być fanem motoryzacji. Ciekawa teoria... Ojciec ma ponad 50 lat i jeździ nowym Fordem, ja mam 16 - i grzebię w 50-letniej Jawie. Zastanawiające...
Cytat:Teraz jak masz Rometa (starego) możesz być tylko wyśmiany.
Owszem - jak z kimś gadam o Romecie/Komarze, to się śmieje. A jak widzi na żywo - zazwyczaj spotykam się ze zdziwieniem, że to "prawdziwy Komar!" - większość wyobraża sobie skuterki.  Tak samo z Jawą - nie spotkałem nikogo, kto by znał Kiwaczkę. Każdemu przed oczyma stoi ta nowsza, CZ 175.
Cytat:Bardziej się boje że za kilkadziesiąt lat ludzie w wieku 50-60 lat będą jeździć wtedy już zabytkowymi zippami i innymi chińskimi wymysłami a nasza, polska motoryzacja przepadnie, raz na zawsze.
Nie bój się - dopóki olej i paliwo sprzedają, to przynajmniej ja jeździć moimi cudami będę.  A chińska myśl techniczna... Kpina i tyle.
Cytat: Nowoczesna Motoryzacja jest po prostu bardziej pewna.
No proszę... Rodziców samochody - zadbane, nowoczesne - były już kilka razy ściągane z drogi, gdyż odmówiły posłuszeństwa. Ja zawsze dojeżdżam do celu. Tak samo stare ciężarówki - ile to ludzie podróży takimi odbyli - awaryjnie, ale dojechali.
|
|
12-05-2013 12:20:33 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|