Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Nie wchodząca jedynka
|
Autor |
Wiadomość |
glaserpl
Uczeń

Liczba postów: 140
Imię: Kamil
Pojazd: Romet Ogar 205
|
Nie wchodząca jedynka
Witam. W poprzednie wakacje dokonałem remontu swojego Ogara 205 z rzecz jasna silnikiem 023. Zaczął się rok szkolny i zabrakło mi czasu na dokończenie go, więc zaczęło robić się ciepło i naszła chętka aby pojeździć bzykiem. Mianowicie problem siedzi w tym, że po złożeniu silnika nie wchodziła jedynka. Myślałem że to kwestia regulacji aparatu zmiany biegów, ale po regulacji wg poradnika z książki bodajże "Motorowery Romet - Obsługa i Naprawa" jedynka dalej nie wchodzi. Próbując zrobić to metodą prób i błędów doszedłem do tego, że jedynka wogóle się nie zazębia. Mianowicie chodzi o to, że przy maksymalnie wyciągniętym wodziku pokręcając kołem powinienem poczuć jak zazębia się i koło powinno się delikatnie zblokować, a tak nie jest, tak jakby wogóle nie było jedynki.
Silnik podczas remontu rozbierany był 2 razy, gdyż już wtedy próbowałem to naprawić, i myślałem że coś źle poskładałem, ale wątpie że pomylił bym się raz drugi.
Reasumując. Jak myślicie w czym dokładnie może siedzieć problem ?
Podczas remontu motocykla stajemy się mechanikami, blacharzami i lakiernikami na raz ; )
|
|
05-05-2013 19:35:07 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|