Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Odpala ale nie jeździ
|
Autor |
Wiadomość |
Stasiek
Uczeń

Liczba postów: 274
Imię: Kamil
Pojazd: Inny Romet
|
RE: Odpala ale nie jeździ
(12-04-2013 11:15:05)aion18 napisał(a): Pierwsze co to wez oproznij bak , wlej coca-coli ,albo przegotowanej wody z soda lub octem pomajtaj i wylej .Rdza powinna zniknac ,z ta kola to zostaw na jakies 20 minut:)nastepnie przeczysc pompka kranik przedmuchaj czy cos,zobacz rowniez tam przy komorze plywakowej czy czysty otwor w ktory wkladasz wezyk biegnacy od baku w gazniku ten co paliwo tam zlatuje . Poluznij moze sprzegla,lub naciagnij przy lince bo albo ci moze chamowac ,albo za slabo naciagniete i nie ruszysz z miejsca bo jak popuscisz klamke to tak jak bys wrzucil bieg bez sprzegla nie wiem jak tam u cibie jest.sprawdz pierscienie moze pekniety ktorys i zobacz czy nie ma rys w cylindrze nawet drobna ryska moze sprawic ze nie bedzie mial sily jechac,To sa moje przypuszczenia:)Pozdro
Polecam Słownik ,A Co do tego to Ja Kiedyś jak w charcie i WSK Miałem dużo rdzy ,Poszedłem na drogę Nazbierałem małych kamieni wsypałem do baku ,Nalałem 0,3 litra ropy zatkałem korkiem , Miejsce na karnik patykiem Energicznie potrząsałem Z około 20 minut wysypałem Wszystko I Wypłukałem jeszcze raz , Było git .Ale i tak jeszcze polecam Założyć filtr Paliwa (Zawsze trochę rdzy zostanie ) ... Co do tego że nie rusza przy odpaleniu to może Tarcze do wymiany ? , Albo zły olej ? ( Może się od oleju złego ślizgać) .
(Dzisiaj 08:56:44)Boszu napisał(a): Ale z racji ogromu wieś tuningu... No nie ma co mówić!
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-04-2013 13:36:01 przez Stasiek.)
|
|
12-04-2013 13:34:58 |
|
|
romeciarz.1
BOSZU FAN'S :D

Liczba postów: 775
Imię: Piotr
Pojazd: Romet 50-T-1
|
(12-04-2013 13:34:58)Stasiek napisał(a): (12-04-2013 11:15:05)aion18 napisał(a): Pierwsze co to wez oproznij bak , wlej coca-coli ,albo przegotowanej wody z soda lub octem pomajtaj i wylej .Rdza powinna zniknac ,z ta kola to zostaw na jakies 20 minut:)nastepnie przeczysc pompka kranik przedmuchaj czy cos,zobacz rowniez tam przy komorze plywakowej czy czysty otwor w ktory wkladasz wezyk biegnacy od baku w gazniku ten co paliwo tam zlatuje . Poluznij moze sprzegla,lub naciagnij przy lince bo albo ci moze chamowac ,albo za slabo naciagniete i nie ruszysz z miejsca bo jak popuscisz klamke to tak jak bys wrzucil bieg bez sprzegla nie wiem jak tam u cibie jest.sprawdz pierscienie moze pekniety ktorys i zobacz czy nie ma rys w cylindrze nawet drobna ryska moze sprawic ze nie bedzie mial sily jechac,To sa moje przypuszczenia:)Pozdro
Polecam Słownik ,A Co do tego to Ja Kiedyś jak w charcie i WSK Miałem dużo rdzy ,Poszedłem na drogę Nazbierałem małych kamieni wsypałem do baku ,Nalałem 0,3 litra ropy zatkałem korkiem , Miejsce na karnik patykiem Energicznie potrząsałem Z około 20 minut wysypałem Wszystko I Wypłukałem jeszcze raz , Było git .Ale i tak jeszcze polecam Założyć filtr Paliwa (Zawsze trochę rdzy zostanie ) ... Co do tego że nie rusza przy odpaleniu to może Tarcze do wymiany ? , Albo zły olej ? ( Może się od oleju złego ślizgać) .
Tobie też radziłbym słownik. Co drugie słowo piszesz z dużej litery a zwracasz uwagę innym... Próbowałeś na innym gaźniku?
|
|
12-04-2013 16:36:51 |
|
|
Romeciarz351
Mechanik z powołania
Liczba postów: 424
Imię: D
Pojazd: Inny
|
-Nie sprawdzałem na innym gaźniku, bo u mnie nikt nie ma takich sprzętów, ale po podlaniu pod świece odpala z 1 kopa, a tak w ogóle to będę planował głowicę bo jest zaje***cie krzywa Tzn:nierówno leży, buja się na płaskiej powierzchni  u mnie na szkle).
-Jak za mocno splanuje to dam 2 uszczelki, żeby tłok nie uderzał o głowicę-A planować to jeszcze nie wiem jakim papierem(o jakiej gradacji  ). Niech się lepiej wypowie ten, co to robił lub wie, jak się to robi!!!
-Ewentualnie planuje jeszcze trochę rzeczy wymienić w komarze co jest zużyte(Ale rozpoławiać nie zamierzam), ale na razie tarcz wymieniać nie będę, bo mają gruby korek(Dziwi mnie, że w komarku z 1976 r są tarcze korkowe i sprzęgło na 3 bolce).
-Komarek dużo przestał w ciepłej szopie, jest bez dokumentów ale z pewnego źródła, dlatego nie będę aż tyle kasy w niego ładował, planuje kupno Simsona po sprzedaży Komara-Opłacało się go kupić bo nie dość że kupiłem go niedaleko mnie, to jeszcze za 120zł.Komar jest w oryginale(WSZYSTKO-Oprócz przodu od 2330 i tylnych amorków-CAŁOŚĆ 2351!!!)
OTO ZDJĘCIA:
http://www.chlopcyrometowcy.pl/attachment.php?aid=2373
http://www.chlopcyrometowcy.pl/attachment.php?aid=2374
http://www.chlopcyrometowcy.pl/attachment.php?aid=2375
PROSZĘ O DUŻO, DUŻO KOMENTARZY
|
|
12-04-2013 20:24:16 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|