[ZBIORCZY] Stunt
|
Autor |
Wiadomość |
kubulak
Nowy
Liczba postów: 59
Imię: Jakub
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: OGAR 205 STUNT
ja z deka ogarniam te sprawy jak chcesz pomocy to pisz tutaj lub pw / gg.
pospawaj sobie stelaż z tyłu i zrób sobie hamulec w ręku, tarcza lub ten co jest przerób w klamke.
a dla tych co krytykują polskie romety ze do stuntu szkoda to macie link do zdjęcia chłopaka co potrafi jeździć sam na własne oczy widziałem.
http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9G...OLv6iF5gvA STUNT GP 2009 BYDGOSZCZ
Chłopak przyzwoite miejsce zajął nie wiem nawet czy w pierwszej piątce nie był.
SPRZEDAM 2x Silniki jawoskie, 3 biegi!
1x cały, w całości
1x na części!
GG: 10636248
|
|
21-02-2013 20:52:21 |
|
|
tramwajarz
Król Śmieciarek xd
Liczba postów: 2,165
Imię: Daniel
Pojazd: Romet 50-T-1
|
RE: Komar do Stuntu
Romet 50-T1 1979
Honda SFX 50 1995
Derbi GPR 50 2003
Romet Sport 1986
Romet Sport 1987
|
|
08-04-2013 20:30:49 |
|
|
Kanilox
Moplikowiec
Liczba postów: 3,490
Imię: Kamil
Pojazd: Romet Chart
|
|
08-04-2013 20:36:14 |
|
|
kononowicz
Nowy
Liczba postów: 3
Imię: Andrzej
Pojazd: Inny Romet
|
Stunty na 205
Witam,Niedawno zakupiłem od dalekiego znajomego resztki ogara 205.rok temu jeszcze jeździł ale był bardzo mocno wyeksploatowany . Kuzyn chciał robić remont , więc go rozebrał do zera i większość zniszczonych części wyleciała na złom.Do ogara mam jedynie ramę , lagi przednie , amortyzatory bez sprzężyn , przedni bęben , przednią lampę , bagażnik . I tu nawinęła mi się myśl żeby go może zrobić pod stunt . Silnik mam oryginalny bez pierścieni. Założył bym ten pseudo sportowy wydech , lekko przerobił cylinder , dodał gaźnik k60b , owiewke ufo na przód http://allegro.pl/owiewka-reflektor-lamp...69236.html , do tego sticker bomb , zębatke od Jawy Mustang , za tylny stelaż posłuży oryginalny bagażnik do którego na koniec przyspawam kawałeczki tytanu , wiem że powinny być twarde amortyzatory na tył (raczej zostaną ogarowskie) , kierownice mam w planie kupić taką http://allegro.pl/kierownica-aluminiowa-...46967.html tylko nie wiem czy na grubość będzie dobra.I jeszcze mam do was panowie pytania
1,Czy ta kierownica będzie pasować pod półkę od Ogara
2,Czy można gdzieś kupić zębatki pasujące pod oryginalny łańcuch tylko większe od tych od Jawy?
Jak mi się coś przypomni to będę pytał.
|
|
30-11-2013 14:00:10 |
|
|
dlugiLBN
Lakiernik
Liczba postów: 698
Imię: Daniel
Pojazd: Romet Ogar 200
|
|
30-11-2013 16:32:06 |
|
|
Boszu
Bo na gumie, latać umie!
Liczba postów: 604
Imię: Jacek
Pojazd: Inny
|
RE: Stunty na 205
Co jak co, ale nie zmieniaj zębatki z tyłu! Wtedy 1-wszy bieg będzie skrócony przez połowę, a 2-gi bieg taki jak pierwszy... I nie ma to sensu! Bo i tak na 2-gim będziesz stawiał... Lepiej oryginalnie, lub tą z Komara 3. Czyli większą troszkę od ogara 205... I jest dość! Wiem bo sam jeździłem nie jednym 205 i na koło śmiało można postawić w oryginale. I nie ma sensu bawić się w tuningi, tylko osłabisz go. Jedynie kierownicę inną, wzmacnianą... Albo od BMX! I tylny stelaż możesz sobie jak najbardziej zrobić.
Ważne też, abyś z tyłu na wahaczu nie miał grama luzu, jak i na kole... Oraz amorki tak jak napisałeś, szukaj twardszych lub próbuj jak ten koleś co na Kadecie jeździł, założyć 4szt. amortyzatorów z tyłu.
|
|
30-11-2013 17:22:16 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 10 gości
|
|