Nom, dzisiaj zaszpachlowalem bak nawet fajnie wyszło bo robiłem u kuzyna na warsztacie on tez jest lakiernikiem i blacharzem (tez ide na ten zawód juz mam praktyki załatwione), i troche mi pomagał , potem jak ja to wyszpachlowalem
Pomalował mi pistoletem przy okazji bak lepszym podkładem jutro kupię czerwoną farbę i bedzie git Juz z nim sie umówiłem ze we wakacjach będziemy całą ramę malować pod oryginalny kolor oczywiście jutro postaram sie wrzucić fotki z malowania i szpachlowania a te z wakacji tez oczywiście beda mam nadzieję ze wam tez sie spodoba ale troche bedzie roboty ale cóż czego sie nie robi dla rometa pozdrawiam i sorry ze to mi tyle zajęło pisanie xD
Jutro jadę na ogarze do kuzyna malować bak na czerwień xD
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-06-2011 18:04:03 przez rafall2525.)
22-06-2011 00:39:33
rafall2525
Lakiernik i Blacharz samochodowy ;D
Liczba postów: 92 Imię: Rafał Skąd: Gdańsk Pojazd: Romet Ogar 205
Dziś mój romecik obchodzi 22 urodziny Z tej okazji kupiłem mu wczoraj:
-Tłok
-pierścienie
-zabezpieczenia
- dziś czyszczę i szlifuję porządnie tylną felgę
- naprawiam licznik może się uda
- i jeszcze coś wymyślę w ramach tej okazji
Jak widać na tłok już założyłem pierścienie, starałem się przy tym nie za mocno porysować tłoka. I mam takie do was pytanie co oznacza ten symbol u góry tłoka CX ?? Czy to ma jakieś znaczenie?? Wiem tylko tyle że mój tłok jak i cylinder jest nominalny, więc wszystko powinno pasować prawda??
I jeszcze jedno pytanie macie może jakies sposoby do wsadzenia zabezpieczenie sworznia?? Bo ja tak na sam tłok próbowałem włozyc i jakos mi nie idzie to ;/
P.S I jeszcze dodaję zdjęcia z szpachlowania i malowania czarnego podkładu mojego baku bo miał wgniecenia 1 duże i pare drobniutkich....
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-07-2011 19:22:31 przez rafall2525.)
06-07-2011 19:18:04
MrF4k
Daaaawwccaa
Liczba postów: 5,136 Imię: Karol Skąd: Kamienna Wola Pojazd: Romet Chart
Super go robisz malina a masz tą obówódke na bak bo ja mam gdzieś to ci moge sprzedać
Pisk opon słychać z dala ktoś na Charcie zapier**** !!!
Mam Rometa i dwa kaski więc wybiorę się na laski
(25-08-2011 00:10:48)soczek napisał(a): Rób na orginał. Tjunink to tylko młode oszołomy praktykują, a potem na stare lata i tak mądrzeją (wiem po sobie).
Działaj, pozdro !
06-07-2011 19:23:42
rafall2525
Mam pytanie, urwał mi się łancuch, czy można jakoś z powrotem założyć łancuch na przednią zębatkę, bo normalnie nie można jej wsadzić tak?? Macie może jakieś na to sposoby? Może sznurkiem słyszałem ponoć?? a może muszę odkręcać zapłon automat itd..??? Co radzicie...
13-07-2011 23:09:39
rafall2525
Odpalił za 1 ale za chwile coś strzeliło i jak się okazało to chyba klin poszedł ;/ bo jak kręcę magnetem to chodzi a widać że ośka od wału stoi.... klin pewnie się zerwał i jak naprzykład chce odpalić to magneto się nie kreci a wał tak... no i teraz taki problem że nie mogę tej sruby odkrecić co jest w środku magneta i nie mam dojścia do klina co mam zrobić?? Słyszałem coś o kołku drewnianym żeby tłok zablokować?? i wtedy pójdzie tak?? zgadza się?? I co wy sądzicie to klin ???
18-07-2011 18:04:27
rafall2525
to wrzuć bieg i spróbuj odkręcić wtedy będziesz miał opór i napewno odkręcisz jak dorabiasz kliny to najlepiej z podkładki sprężynowej najlepiej sie trzyma
Pisk opon słychać z dala ktoś na Charcie zapier**** !!!
Mam Rometa i dwa kaski więc wybiorę się na laski
(25-08-2011 00:10:48)soczek napisał(a): Rób na orginał. Tjunink to tylko młode oszołomy praktykują, a potem na stare lata i tak mądrzeją (wiem po sobie).
Działaj, pozdro !
Forum by Tomasso94 2010 - 2023. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis i odczyt zgodnie z ustawieniami przeglądarki.