romet Chart 210 elektronik by STQC
|
Autor |
Wiadomość |
stqc
Moderator
Liczba postów: 3,747
Imię: Maciek
Pojazd: Romet Chart
|
RE: Romet Chart by STQC
No więc dzisiaj doszła paczka i stawiałem że po wymianie uszczelniacza odpali lecz on nie odpalił  zdenerwowałem się bo iskra jest paliwo dochodzi świeca dobra a on nie pali co to może być ?
A teraz zdjęcia:
Tak wyglądała gdy przyjechał kurier ( była paczka na mamę no więc z ciekawości otworzyła ją  )

Gdy ją otworzyłem ujrzałem takie gadżety :

A rachunek był taki:

Komentować!
xyz
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-03-2013 18:59:55 przez stqc.)
|
|
11-03-2013 18:59:00 |
|
|
Patryk82
Jak sie chce sie, to sie da sie.
Liczba postów: 246
Imię: Patryk
|
No sorry, ale co tu komentować, simmeringi, kliny, klamkę, gumy i jakieś tam pierdoły, czy to, ze wydałeś na to 65zł? To skomentuje to tak, korek kupił bym czarny, a gumy od jawy ts 350. Uprzednio mostek prostowniczy, na allegro jest takich pełno, a ich komentować nikt nie musi. Zero konkretów, zero konkretnych komentarzy :]
Łan cyl, tu stroke
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-03-2013 03:00:30 przez Patryk82.)
|
|
12-03-2013 02:59:11 |
|
1 osoba postawiła piwo Patryk82 za ten post:1 osoba postawiła piwo Patryk82 za ten post.
Simon (03-12-2013)
|
stqc
Moderator
|
A więc tak chłopaki wymieniam olej na LUxa 10, mam zamiar przepłukać silnik i dać nową uszczelkę. No i wzieło mnie na śruby imbusowe i mam do was pytanie jakie śruby kupić
Imbus M6x40
Imbus M6x50
Imbus M6x80
Nie piszcie mi że nie warto bo imbusy są jak dla mnie dobrymi śrubami, gdyż można mocno dokręcić i się gwint nie zerwie co najważniejsze
Myślałem też nad torsami lecz nie wiem pod jakim hasłem szukać na Allegro
xyz
|
|
28-03-2013 20:16:19 |
|
|
stqc
Moderator
|
Taki aktual bez zdjęć 
No więc tak z racji tego że miałem czas,chęci i części  to powymieniałem małe co nieco w silniku 
Zostało wymienione:
Simeringi wszystkie
Pierścienie oba
Uszczelki cały silnik składane z silikonem czerwonym K2
Olej Lux 10 
Tarcze sprzęgła wszystkie 3 szt (nie nie dorabiałem sam tylko kupiłem komplet za 50 zł )
Cewka zasilająca
Założyłem gumy na lagi od simsona
Miałem zrobić szlif cylindra ale zaniosłem do zakładu i nie mieli tłoka więc facet coś tam pomierzył i powiedział że mogę śmiało jeszcze na nim jeździć
Miały być zdjęcia ale słońca nie było to nie robiłem, jutro ma być to po kościele dam fotki.
Może się wam to nie spodobać ale bardzo prawdo podobne że Chart zimą otrzyma silnik od Hondy MTX/MBX
xyz
|
|
27-04-2013 22:48:00 |
|
|
stqc
Moderator
|
xyz
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-05-2013 19:46:05 przez stqc.)
|
|
02-05-2013 19:44:01 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|