Pierwszy pojazd "Bartka", czyli Romet Ogar 200
|
Autor |
Wiadomość |
bartek66977
Fan FSO
Liczba postów: 518
Imię: Bartek
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: Pierwszy pojazd "Bartka", czyli Romet Ogar 200
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-03-2013 20:06:18 przez MichalSR50.)
|
|
06-03-2013 22:35:38 |
|
|
michax
Mechanik
Liczba postów: 44
Imię: Michał
Pojazd: Inny
|
|
15-03-2013 22:50:42 |
|
|
arecki16
ogarniający ogara ;)
Liczba postów: 520
Imię: Arek
Pojazd: Romet Chart
|
|
16-03-2013 00:11:15 |
|
|
bartek66977
Fan FSO
Liczba postów: 518
Imię: Bartek
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: Pierwszy pojazd "Bartka", czyli Romet Ogar 200
No wiec kolejny refresh
Tak jak mówiłem, szykował się remoncik silnika no i zrobiłem. W środku nowe łożyska na wale, automat biegów, simery i ponadto simer na kopniak. Pierwsze społowienie poszło elegancko ale zapomniałem założyć grzechtki Za to za drugim razem poszło już bez żadnych problemów.
Złożony na sam materiał + smar, idealnie się to skomponowało nic nie cieknie a skręciłem mooocno na imbusy
Ogar dostał też stopkę boczną, przydatna rzecz ;]
Zapłon został porządnie zlutowany, była prowizorka od wakacji '12 :mrgreen: Tłumik inny ale wyczyszczony, bebechy wypalone i wyczyszczone porządnie z nagaru, kolanko wyczyszczone drutem w srodku, ponadto mała polerka. Głowica też wyczyszczona i spolerowana na lustro. Dodatkowo wszystko zostało porządnie uszczelnione sznurem do kominków także ogar teraz cichutki.
Nowe tarcze, nowy łańcuszek, nowy kosz co prawda użwki ale w bdb/idealnym stanie i przede wszystkim oryginalne.
"Nowa" kapa sprzegła z mniejszymi rysami niż dawniejsza, oczywiscie widać polerkę
No i już złożony i odpalony, pięknie chodzi i moc jest niezła i taki przyjemny cichutki Zaczynamy DOCIERANIE !! Silniczek zalany świeżutkim hipolem f15
Jak widać nie ze wszystkiego mam foty. Myślę ze teraz już będzie elegancko chodził bez zadnych dziwnych dźwieków. Od jutra zaczynam powolutku docierać (taa zaraz pi3zda pewno będzie) na oleju Valvoline mineranym 2T jak już pisałem
|
|
28-03-2013 00:11:51 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|