Romet Stella
|
Autor |
Wiadomość |
Kanilox
Moplikowiec
Liczba postów: 3,490
Imię: Kamil
Pojazd: Romet Chart
|
RE: Romet Stella
(04-03-2013 21:50:04)stqc napisał(a): A chcesz wyczyścić kolanko ? jak tak to linki rowerowe lub motocyklowe do wiertarki i jazda efekt gwarantowany A tak poza marginesem jaką masz w niej instalację ?
Hmm, coś mi się nie wydaje żeby to zadziałało ale może spróbuje.
Instalacje mam normalną jak w Romecie tylko że zapłon tyrystorowy który sobie dokupiłem
(04-03-2013 21:55:26)tramwajarz napisał(a): Pamiętaj to nie romet,tylko Dezamet
Już była na ten temat dyskusja. Nie wiem czy to Romet czy Dezamet ale ma silnik itp takie jak miał Romet, a według dowodu to jest
Marka: Stella
Model: PM3 2.136
|
|
04-03-2013 22:00:41 |
|
|
Kanilox
Moplikowiec
|
Dzisiaj przyszła paczka z częściami do remontu silnika
daje zdjęcia
Jest tam
- Tłok w zestawie na 3 szlif
- Nakrętka kolanka wydechu
- Uszczelka kolanka wydechu
- Simmeringi wału i skrzyni
- Łożyska wału i jeden skrzyni
- Tuleja
- Komplet uszczelek
- Żarówka 6v 35w
Jestem zadowolony z przesyłki, nie była aż tak drogo tylko strasznie długo szło, prawie dwa tygodnie i jestem pewien że już nigdy nie kupie od sprzedawcy na allegro wronka19
Silnik chyba jutro będzie składany.
Jak myślicie, dam rady na takim silniku pojechać 60km/h?
|
|
15-03-2013 22:42:12 |
|
|
Kanilox
Moplikowiec
|
Obecnie silnik jest w fazie remontu, wał już jest włożony i do tego z trzema łożyskami od strony magneta, najtrudniej będzie z tymi wałkami biegów ale jakoś damy radę, zastosujemy też mały tuning a mianowicie skrócenie tłoka od dołu o 3mm, podkładka pod cylinder o wysokości 1,5mm, zeszlifowany od góry cylinder o 1,5mm(by zachować tą samą kompresje) podwyższone okno wylotowe o 1mm i do tego gaźnik k60b.
Kartery które kupiłem od mrf4k okazały się nie do końca kompletne, nie miały tulei i simmeringa, więc trzeba było przełożyć z tych starych. Cylinder ma już 3 szlif oraz wyszlifowane przeloty.
Chciałem już wymontować stary silnik z stelli ale nie mam pojęcia jak rozpiąć ten łańcuch i chyba jutro weznę taki kleszcze do cięcia metalu i obetnę ten łańcuch bo nie wiem co innego mogę zrobić.
Jak dobrze pójdzie to 3-4 wieczory i silnik będzie gotowy, a puki co mój tata jest chory i nic nie robimy
|
|
25-03-2013 01:17:08 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości
|
|