Jawa i kilka problemów
|
Autor |
Wiadomość |
Tomasso94
Przebiegły Administrator :D
Liczba postów: 4,036
Imię: Tomasz
Pojazd: Romet Ogar 200
|
|
06-07-2011 13:29:15 |
|
|
Pitu
Rowerowy Romeciarz
Liczba postów: 671
Imię: Piotr
Pojazd: Inny Romet
|
RE: Jawa i kilka problemów
Nie chce pisać następnego tematu więc napisze tu . Doszłem do tego by czas zacząć remont Jawki i tak się stało wszystko rozebrane poza silnikiem , kołami , błotnikami oraz amortyzatorami ale tym zajme się potem , a teraz działam powolutku w pracach remontowych kupiłem nowy filtr powietrza i odrazu wyczyściłem obudowe . Ale nie tylko to zrobiłem wyczyściłem również gaźnik i kranik , kranik był wśrodku cały zanieczyszczony , a w gaźniku jakiś prawdziwy mechanik włożył pływak na odwrów po tym zabiegu wypolerowałem i teraz wyglądają owiele lepiej . Prace remontowe trwają brakuje mi jeszcze kilka rzeczy takich jak przednia lampa z osprzętem , linka prędkościomierza , linka oraz dźwignia przedniego hamulca , tył lampy , orginalnego siedzenia i śruby od schowka z plastkową nakrętką . Jawa wymaga polakierowania na kolory czerwony - nadwozie , srebny - błotniki oraz ramy na kolor czarny do tego zrobienia elektryki na nowo , koła przedniego do wycentrowania i zrobienia sprzprychy remont planuje skończyć w ferie . Narazie prace powolutku się posuwają do przodu
|
|
21-07-2011 10:55:20 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|