Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Bebechy tłumika
|
Autor |
Wiadomość |
Quake96
Zielono mi :D
Liczba postów: 2,750
Imię: Piotr
Pojazd: Romet Ogar 200
|
Bebechy tłumika
Siema
Dysponuje ktoś z was jakimś jasnym i czytelnym schematem, tudzież rysunkiem wszystkich bebechów tłumika od Ogara 200 i kolejności jego składania? Bo jak rozebrałem swój tłumik w Romecie, to zastałem tam zakrętkę, podkładkę, taką jakby pokrywkę średnich rozmiarów i znów zakrętkę; a zakladam, że powinno znaleźć się tam więcej tych bebechów.
No i czemu to właściwie służyło? Jakieś ograniczenie mocy czy co?
PS: Kumpel wspominał mi coś o jakimś "zwężeniu spalin" w kolanku tłumika. Jak to wygląda?
- Patrz pan, ale ciśnie tą jawką, no wariat!
- Ale panie, to dopiero drugi bieg się kończy...
"Skończyło się jak Bruce Lee, czy misja w kosmodromach
Nie nagra tego Grundig czy Unitra Diora...."
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-03-2013 02:07:44 przez Quake96.)
|
|
11-03-2013 02:07:21 |
|
|
Quake96
Zielono mi :D
Liczba postów: 2,750
Imię: Piotr
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: Bebechy tłumika
Nie będę tego wkładał.
Raz, że nie mam wszystkich tych bebechów, bo po rozebraniu tłumika mam tylko część numer 4 (ze schematu wyżej), ale tego co "głębiej" powinno być to nie mam. W skrzynce z częściami znalazłem dławik (nr. 3) ale z tego co widzę to i tak nie wszystko. Zresztą dławik nie chciał wejść
Poza tym bez tego nie jest aż tak głośny (na osiedlu nic nie przebije sk*tera mojego kumpla, który chodzi jak czołg), a i nie narzekałem na jego działanie
Swoją drogą, wyczyściłem go dzisiaj. Od środka przepłukałem kretem (bulgotał jak szalony  ) kilka razy, a od zewnątrz go wymyłem i trochę wypucowałem. Więcej nie oczekuję od niego. Ważne żeby jako tako wyglądał i po prostu był
- Patrz pan, ale ciśnie tą jawką, no wariat!
- Ale panie, to dopiero drugi bieg się kończy...
"Skończyło się jak Bruce Lee, czy misja w kosmodromach
Nie nagra tego Grundig czy Unitra Diora...."
|
|
11-03-2013 22:36:06 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości
|
|