Kolejny szlif czy zostawić
|
Autor |
Wiadomość |
Błażej
Zawodowiec
Liczba postów: 2,532
Imię: Błażej
Pojazd: Inny
|
RE: Kolejny szlif czy zostawić
Ciesluk. Ani jeden twój post nie ma sensu, nie masz wiedzy to nie wprowadzaj ludzi w błąd.
Cytat: Jak tłok nie jest czarny i nie puchnie to zostaw.
\
Napisz gdzie ten tłok ma być "czarny" Chodzi Ci, że na płaszczu ?
Jeżeli tak to swiadczy o przedmuchach na pierścieniach a więc zużytym cylindrze lub pierścieniach
Cytat:po 2 szlifach luz może być spory, ja bym się tym nie sugerował, raczej próg i rysy właśnie...
Ale co mają szlify do tego ? Mógł mieć nawet 3 szlify a jeżeli był prawidłowo użytkowany to nie będzie miał "luzu"
Cytat:To zobacz tylko czy nie ma rys, jak nie ma to daj tylko nowe pierścienie i śmigaj dalej Wink
Rysy mają najmniejsze znaczenie tutaj, mogą być a jeżeli cylinder nie jest zużyty i nie ma ogromnego progu takiego, że ktoś z odmrożonymi rękami by go wyczuł to taki cylinder może jeździć jeszcze kilkaset kilometrów na upartego
Cytat: A do 019 nie powinny być te pseudo 60ccm?
A co to ma do rzeczy ? pseudo 60 mogą być i do komara i do wierchowiny
Cytat: Tłoki też się troche różnią, w innym miejscu sworzeń mają. 60ccm ma go wyżej (przynajmniej ja tak miałem).
Tłoki się nie różnią miejscem na sworzeń. Porównywałeś trzymając tłok w ręku ? Porównywałeś trzymając na równi rowkami na pierścienie ?
Czy może postawiłeś tłok jeden obok drugiego ?
Cytat: Ja na twoim miejscu zainwestowałbym bym w nowy cylinder, bo taki próg to już chyba zmęczenie materiału.
Zmęczenie materiału powiadasz ? A szlif ?
Jeżeli zakład wykona szlif z pasowaniem 0.05 mm to masz nowy cylinder praktycznie
Cytat: Ileś tam wiecej milimetrów średnicy więcej ma 019
Nie może mieć więcej milimetrów ileś tam.
Jeżeli ma 2 mm więcej średnicy to jest pseudo 60 już. One mają 40mm
Cytat: 023 i pierwszy szlif. Bo po 3 szlifie to cieniutka tuleja będzie już. Jak nowy to Almotu o CX-ach to różne rzeczy sie słyszy Tongue
Po 2 szlifie cienka tuleja ? To największe zdziwienie w tym poście.
Tuleja będzie grubsza o 0.5 mm niż w pseudo 60 z allegro
bo 3 szlif w ogarze/motorynce to 39.5 mm
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-03-2013 01:51:14 przez Błażej.)
|
|
04-03-2013 01:26:19 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości
|
|