OGAR 200 wprost od Feiro
|
Autor |
Wiadomość |
Feiro
Typ Homemade
Liczba postów: 516
Imię: Martin
Pojazd: Romet Pony
|
RE: OGAR 200 wprost od Feiro
No i tak: Byłem na tym złomie i wróciłem z pustymi rękoma, zdarza się... Może innym razem, w sumie pewnie za jakieś 3 tyg znów się wybiorę.
No i zmierzyłem w końcu v-max. Tylko na pięciu barach kompresji i tylnym kole 19" Ogarek wyciąga 61 km/h
Niedawno zrobiłem nowe okładziny hamulcowe na przód, tutaj poradnik: http://www.chlopcyrometowcy.pl/showthread.php?tid=7001, zostało mi jeszcze tylko założyć linkę przedniego za którą robi linka sprzęgła. Jutro mam nadzieję zrobię już przedni do końca.
No ale okazało się że coś spierd*liłem przy składaniu silnika i gdy próbuję odpalić Ogiego z kopki to wałek rozruchowy przesuwa się w moją stronę i tak jakby wyskakuje sprężyna... Jest tam jakieś zabezpieczenie albo coś w tym stylu na tym wałku aby on tak nie wyskakiwał?
// swoją drogą to też na tym złomie polowałem na ślimak prędkościomierza...
Ref:.
To jest moje miasto. (haha)
Podaj swoje hasło. (haha)
Rozsuńcie się samochody. (haha)
Oddajcie cześć OGAROWI. (haha)
Nastała nowa dynastia. (haha)
Zrodziła się nowa kasta (haha)
ROMET OGAR i basta ! (haha)
Nowy król tego miasta!
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-08-2012 23:04:42 przez Feiro.)
|
|
23-08-2012 23:02:42 |
|
|
Feiro
Typ Homemade
|
Nowy król tego miasta!
|
|
08-09-2012 00:16:50 |
|
|
michax
Mechanik
Liczba postów: 44
Imię: Michał
Pojazd: Inny
|
|
08-09-2012 10:11:44 |
|
|
Feiro
Typ Homemade
|
Ehe, ehe, ehe.... zakrztusiłem się kurzem zalegającym na tym temacie
No to tak: cylinderek z tłokiem założyłem ok 6 dni temu. Mieszanka na dotarcie to od 1:20-1:25, ogar zrobił już ok 60km, jak na razie nie wykazuje puchnięcia tłoka, nawet gdy się zaryzykuje i rozgrzeje bardziej cylinder dalej zachowuje elastyczność jako taką. Najdłuższa trasa jak na razie to 11km tam i 11km z powrotem oczywiście każdy dystans z kilkoma postojami.
Do ogarka wpadł również przełącznik świateł od przyjaciela i klaksonik(którego otrzymałem już przy zakupie ogiego), tak że instalację elektryczną mam ogarniętą 100%.
Zobaczymy jak tam wyjdzie docieranko, mam nadzieję że kasa nie poszła w błoto9choć jestem w stanie w późniejszym terminie ewentualnie dokupić lepszy tłok).
Dostałem dzisiaj od kumpla niepotrzebne mu resztki silnika 223- lewy i prawy karter, skrzynię kompletną i wał z zębatką, choć wał jest do regeneracji ponieważ padły mu igiełki na korbie.
Możliwe że karterki wyczyszczę i sprzedam ponieważ mam upatrzone silniczki 223 w przystępnych cenach. Jutro jakieś fotki postaram się cyknąć
Nowy król tego miasta!
|
|
06-10-2012 22:42:52 |