Romet Chart 210 by MrF4k
|
Autor |
Wiadomość |
Błażej
Zawodowiec
Liczba postów: 2,532
Imię: Błażej
Pojazd: Inny
|
RE: Romet Chart 210 by MrF4k
Kurde, nie pamiętam już jaka powinna być długość samego czystego chromiku
nie mam już chartów, więc nie pamiętam...
Nie, pamiętam. Mam zapisane
8 cm czystej rurki, 3,5 cm gwintu na bagażnik, albo przód oraz do kierunku max 2 cm bo inaczej nie wciśniesz oprawki
czyli cała rurka ma mieć 13.5 cm
Kupujesz po prostu gotowe śruby 5.8 (nie 8.8. bo tokarz Cię wywali z nimi)
i te śruby docinasz na długość właśnie 13.5
tnij nie tylko z jednej ale z oby stron i właśnie zrobisz sobie z jednej mańki 3.5 cm gwintu podasz wymiary tokarzowi/ majstrowi i drugi gwint maszynowo Ci objedzie. W środku ci rozwierci, nie roztoczy bo musiałby mieć zajebistą tokarkę.
Ale zapewne na tokarce w uchwycie będzie złapana owa śruba i będzie wiercił (u mnie tak robili)
Nierówność powstałą przy złapaniu w uchwyt tokarki powinien stoczyć albo zeszlifować Ci papierem ściernym.
Banał nie ? A takie rurki gotowe sprzedałem za 28 zł.
Dotoczenie ich będzie kosztowało około 36 zł
|
|
11-10-2012 22:38:36 |
|
1 osoba postawiła piwo Błażej za ten post:1 osoba postawiła piwo Błażej za ten post.
MrF4k (10-12-2012)
|
MrF4k
Daaaawwccaa
Liczba postów: 5,136
Imię: Karol
Pojazd: Romet Chart
|
RE: Romet Chart 210 by MrF4k
(11-10-2012 22:38:36)Błażej napisał(a): Kurde, nie pamiętam już jaka powinna być długość samego czystego chromiku
nie mam już chartów, więc nie pamiętam...
Nie, pamiętam. Mam zapisane
8 cm czystej rurki, 3,5 cm gwintu na bagażnik, albo przód oraz do kierunku max 2 cm bo inaczej nie wciśniesz oprawki
czyli cała rurka ma mieć 13.5 cm
Kupujesz po prostu gotowe śruby 5.8 (nie 8.8. bo tokarz Cię wywali z nimi)
i te śruby docinasz na długość właśnie 13.5
tnij nie tylko z jednej ale z oby stron i właśnie zrobisz sobie z jednej mańki 3.5 cm gwintu podasz wymiary tokarzowi/ majstrowi i drugi gwint maszynowo Ci objedzie. W środku ci rozwierci, nie roztoczy bo musiałby mieć zajebistą tokarkę.
Ale zapewne na tokarce w uchwycie będzie złapana owa śruba i będzie wiercił (u mnie tak robili)
Nierówność powstałą przy złapaniu w uchwyt tokarki powinien stoczyć albo zeszlifować Ci papierem ściernym.
Banał nie ? A takie rurki gotowe sprzedałem za 28 zł.
Dotoczenie ich będzie kosztowało około 36 zł
Dzieki ci wielkie są takie długie śruby jak sie kupie gwintsztange to tez moze być ??
Pisk opon słychać z dala ktoś na Charcie zapier**** !!!
Mam Rometa i dwa kaski więc wybiorę się na laski
(25-08-2011 00:10:48)soczek napisał(a): Rób na orginał. Tjunink to tylko młode oszołomy praktykują, a potem na stare lata i tak mądrzeją (wiem po sobie).
Działaj, pozdro !
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-10-2012 09:49:42 przez MrF4k.)
|
|
11-10-2012 22:42:16 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości
|
|