Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Romet ogar 205 023 jest słaby
|
Autor |
Wiadomość |
Fari
Nowy
![*](http://www.chlopcyrometowcy.pl/images/nowy.png)
Liczba postów: 14
Imię: Dawid
Pojazd: Romet Pony
|
RE: Romet ogar 205 023 jest słaby
Szlif/nowy cylinder i spokojnie dotrzeć, lub przehonować i dać nowe pierścionki. Robiąc kiedyś generalny remont, możesz pomyśleć o pełniejszym wale jeśli stary będzie w kiepskim stanie (zmniejszy szkodliwą pojemność skrzyni korbowej). Możesz też pomajstrować przy oknach czy lekko splanować głowicę i przy składaniu pamiętać, by dociąć uszczelkę pod cylindrem tak, by nie przysłaniała kanałów. Zależnie od ilości oleju w paliwie i bogatości mieszanki, jeśli oryginalna świeca byłaby czarna, poeksperymentować z jej ciepłotą (u mnie ideałem jest B5HS/B6HS, ale docieram komarka na tłustym 1:20).
U siebie wymieniłem gaźnik z epoki na chińską replikę - jak wygrasz w losowaniu, będziesz zadowolony - wkręca się jak zły (i wyżej niż na oryginalnym), ale trafiają się sztuki, które ciekną/nie przelewają/nie działają. Dellorto jest super, ale głośny jak diabli i jest trochę problemów z dobraniem króćca, za to silnik pracuje tak równo, jakby miał CDI, a odpalanie to bajka ![Big Grin Big Grin](images/smilies/biggrin.gif)
No i sprawdzić, czy zapłon jest dobrze ustawiony
|
|
14-08-2022 04:28:25 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|