Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Silnik 223 nie chcę odpalić
|
Autor |
Wiadomość |
Mateusz50t-1
Druciarz

Liczba postów: 58
Imię: Mateusz
Pojazd: Romet Ogar 205
|
Silnik 223 nie chcę odpalić
Zrobiłem lekki remont silnika do ulepa bo musiałem rozebrać bo skrzynia się rozleciała, ale uszczelki nowe na silikon, nowe pierścienie przerwa 0.20.
Tłok, cylinder, głowica i wał stary. Nowe łożyska (Po złożeniu wał trochę ciężko się obraca ale tak żę da się normalnie obracać małym kluczykiem za magneto) Nowy kondensator i platynki bo były totalnie zapieczone, nowa cewka butelkowa nowa świeca gaźnik stary ale nowe wnętrzności. I tak paliwo dopływa, kompresja jest, iskra jest tylko może być słaba bo przy odpalaniu bo jak się pokopie parę razy to co jakiś czas pyrknie a nie odpali.
Pomocy
Wiem że takich tematów jest dużo ale wszystkie sprawdziłem i nic z tego nie wyniosłem nawet wody
Naprawiasz, naprawiasz a i tak nie działa.
Takie życie romeciarza.
|
|
07-08-2022 23:08:16 |
|
|
Dawdzio
Hold my mustache!
Liczba postów: 2,630
Imię: Dawid
Pojazd: Inny Romet
|
RE: Silnik 223 nie chcę odpalić
Może to nie to, ale spróbować nie zaszkodzi:
Upewnij się, że paliwo dobrze dopływa. W tym tygodniu walczyłem z Kadetem, bo nie palił. Odstawiony dwa lata temu sprawny i jeźdżący. Wszystko było, zapłon elektroniczny, po przelaniu gaźnika silnik pali, ale zaraz gaśnie. Co ciekawe "pompowanie" podczas pracy silnika pomaga mu chodzić. W końcu się rozruszał, a hipoteza jest taka, że stał rok i pierwsze przekręcenie kranika było z wyraźnym oporem, trzeba go było wręcz oderwać od uszczelki. Podejrzewam, że kawałek uszczelki przytkał kranik i paliwo leciało, ale niewystarczająco.
Poza tym klasyka: wlewasz do cylindra naparstek paliwa i kopiesz. Złapie - nie dostaje paliwa. Nie złapie - zapłon.
A najlepiej zamiast walczyć z tym szajsem to kup coś z Dezametem
Wzmożona kontrola społeczna złomowisk podstawą sukcesów w zdobywaniu interesującego mienia.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-08-2022 23:46:05 przez Dawdzio.)
|
|
11-08-2022 23:45:19 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|