Pomysł na szablon mam taki, że przesyłasz mi zdjęcie od frontu w dobrej jakości i wymiary, koleżanka-grafik odrysowuje kontury w ilustratorze a ja zanoszę to na laser i wycinam w papierze.
Mostek na pewno jest nieoryginalny, taką sygnaturę stosowano w latach '90. Jak i mostek to i kierownica mi tu nie pasuje, może pochodzić z Wigier 1/2, chociaż to nic pewnego.
Może zacznę od tego, że rowery dziecięce nie są moim konikiem, wiem o nich wielkie NIC, mogę się tylko domyślać pewnych spraw na podstawie kilkuletniego doświadczenia z "tymi większymi" Rometami.
No więc sam Kubuś wygląda jak zminiaturyzowany Karlik:
Konstrukcyjnie zbliżony jest Bratka, zdaje się być jego poprzednikiem:
No wiec w związku z tym, że siodło jest standardowe, a w rowerze kolegi siedzi tam raczej od nowości (piję do braku banana), kierownica również powinna być standardowa - kształtem jak w Karliku.
Jeszcze odnośnie kierownicy z Wigier (tzw. U) - widziałem ją już wszędzie. Pozwala na bardziej wyprostowaną pozycję w trakcie jazdy, a na przykładzie Kubusia naszego kolegi zapewne jej wymiana pozwoliła na dłuższą eksploatację tego roweru przez określone dziecko - dzieciaczek wyrósł, a rower został dostosowany pod niego. Wyrósł jeszcze bardziej, rower zakończył karierę.
tu masz fotki kubusiów w wersji tyler z 1975 i w wersji universal z 1979.
ze swoim rowerem nic nie rob tylko:
- sprawdz czy blotniki masz w kolorze ramy czy chrom.
- jesli chrom to kup remover do farb i spryskaj je a farba zejdzie
- jesli w kolorze ramy to zmywaj farbe tym samym czym bedziesz czyscil rame
- wyczysc rame z nie oryginalnej farby, jest to praca trudna ale na pewno efekt bedzie fajniejszy niz pomalowanie go na nowo.
Siodelko i chwyty powinny byc starego typu, kolor dowolny.Mostek nowy typ, taki jak w moich.
(20-01-2017 15:31:48)nie_mientki napisał(a): No to trochę lipa, bo niby czego można by się w takim Kubusiu spodziewać? Wysoka jak w Polo albo jak w Karacie.
można pomyśleć na przykład i pooglądać podobne rowery lub poszukac kubusia u kogos innego
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-01-2017 21:33:25 przez FuzzFace.)
20-01-2017 21:30:17
FuzzFace
Uczeń
Liczba postów: 138 Imię: Mariusz Skąd: Warszawa Pojazd: Inny Romet
Forum by Tomasso94 2010 - 2023. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis i odczyt zgodnie z ustawieniami przeglądarki.