Projekt motorynki m2+S38 B
|
Autor |
Wiadomość |
hvil
Technik

Liczba postów: 755
Imię: Piotr
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: Projekt motorynki m2+S38 B
Motorynka już skończona... ma już schowek i wszystko co jej trzeba.
Teraz tylko czekam na naklejki, a że to drogi gips na motonaklejkach (łącznie 70 zł za brakujące do uniwersala i motorynki) to poczekam na święta....
Wziąłem się więc za złom jaki mi na działce leży....
Przednie zawieszenie teleskopowe już założone. Z neta leci mi już tarcza hamulcowa...kwestia tylko jak ją zamontować w kole motorynki? Ale będziemy się martwić jak dojdzie.
Półka jest fajna bo dość masywna, będzie na niej płaska kierownica dość szeroka. Zamontowana na takich mostkach:
http://allegro.pl/show_item.php?item=593...=#imglayer
A dalej... zobaczymy... tył chyba zostanie oryginalny jeśli chodzi o wahacz, hamulec i koło... mam problem z siedzenie.. rama jest prosta ale mocowanie siedziska i rama pod bagażnikiem zmasakrowane. Zastanawiam się czy tego nie odciąć i nie pokombinować z małym prezentem od kolegi z forum:
Muszę się jeszcze uporać ze zbitą szybką w zbiorniczku hamulca:
Ale zakleję to pewnie albo kawałeczkiem wyciętej plexi albo zaślepię czymś nieprzezroczystym.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-10-2016 21:16:34 przez hvil.)
|
|
24-10-2016 21:13:14 |
|
|
hvil
Technik

|
Hej! Dzieje się :-)
Produkuję drugą motorynkę dla mojej córeczki. Silnik już przygotowany i zdławiony pod maluszki. Dotoczyłem krążek pod przepustnicę, że tylko o 1 cm się otwiera niecały.
Mając już jedną oryginalną motorynkę, tą chciałem uczynić inną. Co uważacie, czy przeniesienie siedzenia na poziom bagażnika, nie pogorszy możliwości jezdnych w przyszłości, jak córcia podrośnie?
Czy da się wg. Was - innych użytkowników motorynek, użytkować ją z siedzeniem tak zamontowanym:
na przykład dla osoby dorosłej? Co de facto nie stanowi problemu z oryginałem.
P.s. Ma ktoś pomysł na jakichś fajniejszy bak do drynki niż ori? Ja chciałem jaskółkowy jajowaty włożyć ale się nie zmieścił....
P.s. 2. Mam już jedną ori motorynkę i tą świadomie bezczeszczę
|
|
02-01-2017 22:35:28 |
|
|
hvil
Technik

|
|
|
21-07-2017 10:37:41 |
|
|
nie_mientki
Pomocny użytkownik
Liczba postów: 6,376
Imię: Michał
Pojazd: Romet 50-T-1
|
|
21-07-2017 12:02:14 |
|
|
darek23
Never Give Up!

Liczba postów: 322
Imię: Darek
|
Co do oslony rurek kranika, ja do tej pory mialem jakies sitko ktore akurat pasowalo na te rureczki i bylo git, niestety sie rozlecialo i zalozylem na te rureczki sprezynki. Troche pogrzebalem, poszukalem i dobralem takie sprezynki, tylko musi byc to sprezynka dzialajaca na rozciaganie w ktorej jest zwoj przy zwoju. Latam na tym patencie od miesiaca, i nic sie nie zatkalo, a przy probach bez czegokolwiek, na samych rurkach, po przejechaniu pol kilometra byl juz zapchany. Co do uszczelek, sa dostepne napewno w stacjonarnych sklepach z czesciami, przynajmniej w mojej okolicy, sa i gumowe i korkowe.
|
|
20-08-2017 21:51:26 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|