Autor |
Wiadomość |
gregorian2008
Technik
Liczba postów: 967
Imię: Grzegorz
Pojazd: Romet Pony
|
|
21-09-2014 15:34:35 |
|
|
motonita
Uczeń
Liczba postów: 277
Imię: motonita
Pojazd: Inny
|
RE: Rejestracja
problem jest bardziej skomplikowany, ale w zadnym przypadku nie musisz płacic zaległych składek,
jezeli kupujesz dopiero motorynke np jutro to pamietaj że również jutro (nie pojutrze) musisz wykupić OC, ciebie o zaległość nikt ścigać nie może....
jeżeli kupiłeś motorynke i ona nie ma oc to niestety juz naraziłeś się na kare ze strony funduszu gwarancyjnego. (stare oc na poprzedniego właściciela się liczy jako jest)
warto też wiedzieć o zasadzie wznawiania się automatycznego polisy oc w przypadku gdy poprzednia polisa była opłacona w całości
również musisz wiedziec że UFG moze cię ścigac z karą tylko za rok w którym kontrola została przeprowadzona... wiec jezeli twoja motorynka bedzie miec oc wykupione 31 grudnia 2013 pierwszy raz od 15 lat a UFG sprawdzi cię 1 stycznia 2014 to kary już na ciebie nie nałożą... ale jezeli kupisz oc 2 stycznia 2014 roku pierwszy raz od 15 lat i UFG cie sprawdzi 5 stycznia zapłacisz kare....
starałem się opisac sprawe potocznie nie uzywajac prawniczego jezyka zeby ktos mi znowu nie napisał ze mnie nie rozumie wiec mam nadzieje że zrozumiałes
|
|
21-09-2014 17:27:36 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|