Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
[Komar] Problem ze świecą
|
Autor |
Wiadomość |
Zielok69
Majster
Liczba postów: 109
Imię: Michał
Pojazd: Romet Ogar 205
|
Problem ze świecą
Ostatnio skończyłem remontować silnik, no i odpaliłem, przejechałem sie, później pochodził na wolnych, za jakiś czas sie przejechałem znów i zaczęło strzelać z wydechu, więc spojrzałem w zapłon wszystko ok,klin cały, założyłem świece iskra f95 i problem znikł, wszystko chodzi całkiem dobrze, ale ostatnio jednak poszedłem do sklepu i kupiłem nową świece beru isolator, komara odpaliłem, zostawiłem na jakieś 5 minut aby świeca się wypaliła po czym się przejechałem było ok, za jakiś czas wsiadam, odpalam i znowu po przejechaniu paru metrów to samo, więc kupiłem znów nową świece briska , ta pochodziła nieco dłużej ale znów zaczęło się dziać to samo, więc przełożyłem iskrę i znów jest ok, ktoś będzie się orientował w czym problem? Zapłon dobrze ustawiony 0,35 , przerwa na świecy 0,4 , stojan również dobrze ustawiony, dodam,że brisk i beru były to odpowiedniki iskry f80.
|
|
25-08-2014 18:48:27 |
|
|
plusminus
Technik
Liczba postów: 1,003
Imię: Iwo
Pojazd: Inny
|
RE: Problem ze świecą
(25-08-2014 18:48:27)Zielok69 napisał(a): komara odpaliłem, zostawiłem na jakieś 5 minut aby świeca się wypaliła
Na dotarciu takich rzeczy się nie robi, bo silnik wtedy nie ma smarowania. Wpływa to bardzo na żywotność układu tłok-cylinder. Po drugie, skoro świeca jest czarna, to masz przyczynę, bo świece, które kupujesz są bardziej delikatne na zalanie. Jeśli regulacja gaźnika nie pomoże, szukaj przyczyny w simeringu od strony sprzęgła, który mogłeś źle założyć przy składaniu silnika lub po prostu taki materiał kupiłeś..
"Co to jest takie niebieskie pod siedzeniem????
To coś to jest turbina Mixolu, nie grzeb tam bo Ci łapy urwie."
Moje BP
|
|
28-09-2014 15:05:28 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|