Telefony-ktoś się orientuje w naprawach?
|
Autor |
Wiadomość |
nie_mientki
Pomocny użytkownik
Liczba postów: 6,376
Imię: Michał
Pojazd: Romet 50-T-1
|
Telefony-ktoś się orientuje w naprawach?
A bo mam takiego macanego szajsunga s5560. Kurzy się w szufladzie bo ma defekt. Dotyk czasem działa idealnie, czasem jest "przesunięty" względem ekranu o jakiś centymetr do góry, czasem więcej. I teraz pytanie. Czy jest szansa że wymiana tego elementu wystarczy:
http://allegro.pl/ekran-digitizer-szybka...34523.html
czy raczej trzeba by szukać całego ekranu, co w zasadzie sprowadza naprawę do statusu "nieopłacalna"?
KLIKNIJ TUTAJ I POMÓŻ W OPŁACENIU SERWERA !
|
|
21-01-2014 15:28:47 |
|
|
Tomasso94
Przebiegły Administrator :D
Liczba postów: 4,040
Imię: Tomasz
Pojazd: Romet Ogar 200
|
|
21-01-2014 15:31:03 |
|
|
Tomasso94
|
|
21-01-2014 15:34:35 |
|
|
Tomasso94
|
|
21-01-2014 15:48:15 |
|
|
m.osiak@o2.pl
Nowy

Liczba postów: 54
Imię: Mateusz
Pojazd: Inny
|
RE: Telefony-ktoś się orientuje w naprawach?
Jeżeli to nadal aktualne, to odpowiem na pytanie z wątku...
Jakbyś poszedł z tym do serwisu, to powiedzą, że wymiana samego dotyku (digitizer-a) nie pomoze, a jak już, to nie na długo i powiedzą, że lepiej wymienić cały panel i serwisant zaproponuje Ci (zapewne) używkę za sporo większą sumę od ceny dotyku...
UWAGA! Jest to tylko naciąganie na kasę. Ostatnio miałem przygodę z moją Xperią J- telefon upadł, dotyk w pajęczynce. Poszedlem do serwisu w Puławach i gość powiedział, ze samych dotyków nie polecają wymieniać, jak już to na wlasne ryzyko, ale zaproponował za 200zł cały panel (ekran + dotyk), uzywany. Sprawną taką Xperie można kupić za 220-250zł, więc odpuściłem.
Trochę się na tym znam i postanowiłem zaryzykować i zamówić sobie sam digitizer za 56zł (z wysyłką) na allegro.
Wymiana zajęła mi dosłownie 20-30 minut, a telefon chodzi i wygląda jak przed wypadkiem i nie za 200zł a za prawie 1/4 tej ceny.
W dodatku nic się nie odkleja, nie odstaje, itp., jak to straszyli mnie w serwisie.
Ponoć takie dotyki padają dość szybko- kolejna bzdura! Kupiłem najtańszy jaki był i chodzi już prawie 4 m-ce
MOJA RADA- KUP DOTYK (sam na allegro, nie od gościa w serwisie, bo zapłacisz 2 razy więcej) I SAM GO WYMIEŃ LUB DAJ DO WYMIANY DO SERWISU W PUŁAWACH(koszt 30-40zł).
|
|
25-04-2014 00:19:50 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|