Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
[Ogar 205] Ucinające kliny na wale
|
Autor |
Wiadomość |
godzix
Praktykant
Liczba postów: 398
Imię: Łukasz
Pojazd: Inny Romet
|
Ucinające kliny na wale
Witam, od przedwczoraj odkąd skończyłem malować ogara, i założyłem simmeringi, chciałem odpalić ogara, odpaliłem go, no i zaraz zgasł.. patrze urwało klin w połowie. Kupiłem wczoraj nowe, założyłem, urwało znów... Założyłem następny no i, się przejechałem no i znów urwało... a do tego zgubiłem tą nakretkę. Dzisiaj kupiłem 5klinów i nakrętke i taką dziwną podkładkę gostek mi dał, że jest okrągła, ma taki ząbek, i jeszcze takie coś do podginania. No i to zakręciłem odpalam, i słysze że magneto snów nie trzyma klina... Patrze klin znów urwany... Co zrobić? Dodam że te kliny nie wchodzą tak głeboko jak wchodził ten orginalny. Magneto dokręcam do końca, chociaż dzisiaj tak dziwnie przeskakiwał mi klucz.
Dodam jeszcze w jaką stronę powinnien kręcić się wał? W lewo, czy w prawo, patrząc na magneto. W stronę automatu czy cylindra?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-03-2014 22:41:29 przez godzix.)
|
|
22-03-2014 22:40:55 |
|
|
MIREK.M2
Technik
Liczba postów: 896
Imię: Mirek
Pojazd: Romet Pony
|
|
22-03-2014 22:44:12 |
|
|
kw112
Chart passione mea, et vita mea
Liczba postów: 2,014
Imię: Michał
Pojazd: Romet Chart
|
RE: Ucinające kliny na wale
Może masz już zużyty stożek na wale. Weź posmaruj go pastą do docierania zaworów, nałóż magneto na to i docieraj, a jak to nie pomoże, to możesz uciąć kawałek blaszki np. z puszki, zrobić z niej pasek, nawinąć na stożek, wsadzić klin, zakręcić mocno magneto i już nie będzie ścinać. Klin służy tylko do poprawnego ustawienia magneta, później nie pełni on praktycznie żadnej roli.
20.08.2012, 20.38 patrzyłem na zegarek- zakup charta 210
Mój Romet Chart 210 nowa edycja!
nikt tak ci nie wytłumaczy jak schemat!
027 bogiem, 023 nałogiem, s38 podstawą, 019 zabawą
|
|
23-03-2014 00:40:19 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|